Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Licenčná rada pridelila rozhlasové frekvencie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes rozhodla o výsledkoch výberového konania na obsadenie frekvencií pre rozhlasové terestriálne vysielanie.

Rada pridelila všetkých dvadsať frekvencií zaradených do jesenného výberového konania, a to šiestim z jedenástich uchádzačov, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu Lucia Jelčová.

Najviac frekvencií - sedem získal vysielateľ Rádio KISS s.r.o. "Ide o časť frekvencií, na ktorých Rádio KISS vysiela aktuálne s licenciou platnou do augusta 2014. Zvyšné tri frekvencie uvoľnené po tomto vysielateľovi, vrátane frekvencie 97,0 MHz Michalovce, o ktorú sa uchádzalo najviac záujemcov, získal Marek Petráš (Rádio Košice)," informovala ďalej Jelčová.

Na základe jesenného konkurzu RVR na rozhlasové frekvencie rozšíri o päť nových frekvencií svoje pokrytie vysielateľ Best FM Media spol. s r.o. (Rádio BEST FM). Tri frekvencie získala spoločnosť GES Slovakia, s.r.o. (Rádio Anténa). Ďalší dvaja úspešní žiadatelia o rozšírenie licencie - Intersonic spol. s r.o. (Superadio) a C.S.M. group s.r.o. (Rocková republika) získali po jednej frekvencii. Jeden z uchádzačov jesenného výberového konania, Rádio LUMEN, spol. s r.o. na včerajšom ústnom vypočutí uchádzačov oznámil, že svoju žiadosť o udelenie frekvencií berie späť, dodáva sa v tlačovej správe z RVR.

Výberové konanie na 20 voľných rozhlasových frekvencií vyhlásila RVR 27. septembra. Licenčná rada vyhlasuje konkurzy na frekvencie pravidelne na jar a na jeseň. V aktuálnom jesennom výberovom konaní na pridelenie rozhlasových frekvencií pre terestriálne vysielanie bola z 20 voľných rozhlasových frekvencií polovica tzv. individuálne skoordinovaná, desať frekvencií bolo uvoľnených po vysielateľovi Rádio KISS, s licenciou na vysielanie platnou do augusta 2014. Uchádzači o jednotlivé frekvencie museli svoju žiadosť podať do 18. októbra.

Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie licenčná rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, prehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a prehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na už existujúcu ponuku v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať a aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme.

Prihliada na to, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu. Ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou, je pre RVR dôležitá pri rozhodovaní o licenciách i primeraná majetková účasť slovenských osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu