Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Drsný koniec rádia VIVA: Štát jej frekvencie dohodil firme blízkej Poórovi!

Vladimír Poór (vľavo dole) Zobraziť galériu (2)
Vladimír Poór (vľavo dole) (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Vysielanie rádia VIVA sa tesne pred Vianocami skončí. Po novom právo na frekvencie bude mať firma Corporate Legal, ktorú vedenie rádia označuje za schránkovú a blízku veľkopodnikateľovi Vladimírovi Poórovi. Predstavitelia rádia sa preto rozhodli proti zrušeniu bojovať petíciou.

Rada pre vysielanie a retransmisiu udeľuje práva na vysielacie frekvencie a tie majú 21. decembra prestať platiť rádiu VIVA. Petíciu začali spisovať na oficiálnej stránke rádia a na fanúšikovskej stránke na Facebooku.

Drsný koniec rádia VIVA:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

"Toto rozhodnutie Rady je odkazom obyvateľom Slovenska, že tu už prestal platiť súdny systém. Nie je potrebné rešpektovať dokonca ani rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol o protiprávnom pridelení licencie spoločnosti Corporate legal. Spoločnosti, ktorá je prázdna, bez ľudí, techniky a skúseností," povedali predstavitelia rádia v tlačovej správe.

Veľa poslucháčov a fanúšikov rádia zostalo rozčarovaných. Rada pre vysielanie a retransmisiu dávnejšie obrala rádio o frekvencie, ktoré súdnou cestou vzápätí dostali späť. Napriek tomu po ďalších krokoch sa Rada rozhodla tieto práva znovu rádiu odobrať.

Vinník je podľa rádia VIVA jasný. S firmou Corporate Legal je spájaný najmä známy podnikateľ Vladimír Poór. "Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na istého veľkopodnikateľa," tvrdia predstavitelia rádia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu