Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Barbarstvo voči matke? Sociálka jej vzala dcérku rovno zo základnej školy v Bratislave!

Martina Šimkovičová s deťmi Petrom a Nikolou Zobraziť galériu (2)
Martina Šimkovičová s deťmi Petrom a Nikolou (Zdroj: orol.tv)

BRATISLAVA - Viete si predstaviť, že by vám jedného dňa z ničoho nič zavolala pracovníčka zo sociálky a povedala vám, že vaše dieťa týrate, preto bude umiestnené do krízového centra? Pravdepodobne by sa vám v tej chvíli zrútil svet, rovnako ako Martine Šimkovičovej, ktorej dcérku zobrali priamo zo školy. Zvláštne okolnosti celého prípadu popisuje reportáž, v ktorej odznejú informácie podobné tým, ktoré sme počuli v prípadoch odoberania detí v Británii.

Tesne pred Veľkou nocou sa mala Nikola Šimkovičová, žiačka základnej školy v Petržalke, dostaviť počas poslednej vyučovacej hodiny do riaditeľne, kde jej riaditeľ oznámil, že je šikanovaná a týraná vlastnou matkou. Tá sa vraj o tom, čo sa deje, dozvedela od sociálnej pracovníčky, ktorá jej telefonovala s tým, že na ňu riaditeľ podal trestné oznámenie. Údajne svojej dcére totiž nedávala jesť a vyberala jej desiatu z tašky. Ešte v ten deň dievča umiestnili do krízového centra.

Nikola aj jej brat-dvojča Peter však popierajú, že by niekedy trpeli hladom. "Mama je dobrá mama a vôbec ma nebila, ani netýrala, mám ju veľmi rada," uviedlo dievča pre portál orol.tv, ktorý reportáž o zvláštnych praktikách sociálky zverejnil. Cestou do krízového centra Nikola plakala a bola úplne zúfalá a dokonca pomýšľala na samovraždu.

Súrodenci Nikola a Peter Šimkovičovci.
Zobraziť galériu (2)
Súrodenci Nikola a Peter Šimkovičovci.  (Zdroj: orol.tv)

Psychologička, ktorá s Nikolou robila rozhovor a testy, tvrdí, že im opakovala, ako trpí, plače a chýba jej brat, mama a nerozumie prečo skončila tam, kde skončila. Všetko sa vraj malo podľa Nikolinho starého otca udiať iba na základe oznámenia štyroch dievčat zo školy o tom, že je ich vnučka týraná a riaditeľ na to údajne naletel a neoveril si fakty.

Podľa advokáta nikto neskontroloval zdravotný stav maloletej, nebola k prípadu privolaná polícia, ani neexistuje nejaký úradný záznam, ktorý by celú situáciu nejako hlbšie podchytil aj s podpismi všetkých zúčastnených strán a nejaké odborné stanovisko. Zodpovedná pracovníčka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Petržalke sa k prípadu vyjadriť nechcela. Podľa vedúceho oddelania sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately postupovali v súlade s občianskym súdnym poriadkom a zákonom o rodine.

Sudkyňa poverená riešením kauzy prípadu je podľa advokáta dlhodobo chorá a údajne zapletená do medializovaného prípadu odoberania detí. Náhradná sudkyňa vydala predbežné opatrenie a zverila Nikolu do konečného rozhodnutia, ktoré má padnúť 24. októbra, do starostlivosti starých rodičov...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu