Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Falošný poplach na bratislavskom letisku: Z bomby sa vykľula pomôcka pre chorých!

Bomba na letisku Zobraziť galériu (2)
Bomba na letisku (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Bratislavské letisko dnes zažilo poriadnu drámu. Bezpečnostným zložkám sa podarilo zadržať podozrivého pasažiera, ktorému v batožine objavili "bombu". Mimoriadnu situáciu nám potvrdil riaditeľ letiska. Ako sa však ukázalo, išlo o planý poplach.

"Môžem Vám potvrdiť, že dnes ráno na bratislavskom letisku identifikovali cestujúceho s batožinou, ktorý cestoval v skupine, a ktorá vykazovala všetky známky aktívneho výbušného systému," povedal Topkám riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

Podľa našich informácií bol podozrivý páchateľ občan Slovinska a mal letieť do španielskej Malagy. Bezpečnostné zložky preverovali aj to, či nie je napojený na nejakú teroristickú skupinu vzhľadom na to, že Malaga je považovaná za jedno z centier arabských radikálov.

Slovinec sa údajne bránil tým, že zariadenie je určené na liečenie chorých na psoriázu. Napokon vysvitlo, že poplach bol planý a naozaj nešlo o výbušný systém.

Zariadenie, ktoré mal Slovinec v batožine.
Zobraziť galériu (2)
Zariadenie, ktoré mal Slovinec v batožine.  (Zdroj: topky)

Podľa Trhlíka bola v súčinnosti so špeciálnymi bezpečnostnými zložkami batožina preskúmaná, výsledky vyhodnotenia nám však presne neprezradil. Zopakoval však, že naozaj javila všetky známky aktívneho výbušného systému. Podľa neho sa za posledné roky nevyskytla na letisku taká explicitná situácia, ako práve táto.

Podozrivé zariadenie sa podarilo odhaliť pri detekčnej kontrole. Na chod letiska to však nemalo žiadny väčší vplyv a funguje v normálnom režime bez zrušenia či posunutia letov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu