Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Návratu do budúcnosti: Fico kontroloval na družstve úrodu v štýle súdruha Jakeša!

Robert Fico na kontrole žatevných prác v Nevericiach.  Zobraziť galériu (14)
Robert Fico na kontrole žatevných prác v Nevericiach. (Zdroj: ČTK, TASR, SITA)

BRATISLAVA - Stav prebiehajúcich žatevných prác v poľnohospodárskom družstve Neverice si bol osobne skontrolovať predseda vlády Robert Fico v prítomnosti ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka. Predseda vlády vyslovil presvedčenie, že tohtoročná úroda bude lepšia ako tá minuloročná.

Za účasti predsedu strany a vlády Roberta Fica a ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka, konala sa v pondelok v poľnohospodárskom družstve Neverice kontrola žatevných prác. Predseda vlády Fico ako aj minister Jahnátek vyzdvihli dôležitosť rastlinnej i živočíšnej výroby na pokrokovom Slovensku. Obzvlášť živočíšna výroba si podľa Jahnátka zaslúži pozornosť a podporu, keďže prechádza neľahkým obdobím.

"Úroda v tomto roku vyzerá podstatne lepšie," informoval spomedzi kombajnov Robert Fico. Narážal najmä na minuloročné sucho, ktoré spôsobilo neúrodu a následné zvýšenie cien potravín. Podľa Fica by tohtoročná slušná úroda mohla priniesť aj mierne zníženie maloobchodných cien potravín. Predseda vlády i minister tak dodržali tradíciu, ktorú naši politickí predstavitelia pestujú už celé desaťročia.

Nájdite rozdiel
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Neskôr narodeným pripomeňme, že na ľavej strane obrázku sa nachádza Miloš Jakeš.

Ešte pred ním sa rovnakej činnosti rád venoval aj Vasiľ Biľak. Sprievod na fotografií mu robia ďalšie známe mená - Jozef Lenárt a Ignác Janák.

Retro fotky zo socializmu
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: ČTK, TASR, SITA)

Robert Fico na návšteve
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Zdá sa, že Robert Fico si doprial nefalšovaný retro-výlet. Keď sme sa ho pýtali, či v mladosti pomáhal pri prácach na poli, alebo rád sledoval žatvu, odpovedal:

„Ak ste boli doposiaľ zvyknutí na kaviarenské a kabinetné typy z prostredia pravicových politikov, tak sa musíte zmieriť s tým, že táto vláda bude poľnohospodárom venovať eminentnú pozornosť. Navyše, pohyb na čerstvom vzduchu a na vidieku ešte žiadnemu politikovi neuškodil.“

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu