Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výbuch auta v Žiari nebola náhoda: Poslanca Rakovského (†29) brutálne zavraždili!

Zhorené auto patrí poslancovi Marekovi Rakovskému Zobraziť galériu (10)
Zhorené auto patrí poslancovi Marekovi Rakovskému (Zdroj: tvziar.tv, ziar.sk)

ŽIAR NAD HRONOM - Na ceste v Žiari nad Hronom dnes ráno vybuchlo idúce auto, ktorého majiteľom je mladý miestny poslanec Marek Rakovský (†29). V čase explózie mal sedieť na mieste vodiča a bol na mieste mŕtvy. Pod sedadlom mu údajne vybuchlo nástražné zariadenie a polícia preto prípad rieši ako úkladnú vraždu.

Vaše tipy

"Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," uviedol hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. V aute pravdepodobne zahynul poslanec miestneho zastupiteľstva Marek Rakovský, ktorý v minulosti robil koncipienta v advokátskej kancelárii. "Som zdrvený, neviem to pochopiť. Boli sme kolegovia aj priatelia," povedal pre Topky poslanec zo zastupiteľstva Michal Žurav. Marek by o tri týždne oslávil 30 rokov.

V aute s najväčšou pravdepodobnosťou uhorel mladý poslanec.
Zobraziť galériu (10)
V aute s najväčšou pravdepodobnosťou uhorel mladý poslanec.  (Zdroj: tvziar.tv)

Ako prvý o tejto udalosti informoval portál tvziar.tv. Výbuch otriasol mestom krátko pred 9:00. Auto išlo po ulici M. R. Štefánika smerom k tržnici, nastala explózia a auto zotrvačnosťou prešlo až ku základnej škole. Časti Passatu boli roztrieštené po ceste."Bol nahlásený výbuch a následný požiar auta na ulici M. R. Štefánika pri základnej škole. Na miesto vyrazili 4 hasiči s technikou," dodal Piater. Miestnych obyvateľov ohlušujúci výbuch vystrašil. "Bývam 50 metrov odtiaľ, som spal a som si myslel, že sa zrútil panelák oproti," opísal ranné nešťastie čitateľ Tomáš.

Polícia pracuje s verziou, že príčinou explózie nebola technická porucha, ale nástražné zariadenie, ktoré bolo umiestnené pod sedadlom vodiča. "Momentálne na mieste zasahujú pyrotechnici, experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Slovenskej Ľupči a policajný vyšetrovateľ, ktorý prípad dokumentujú," dodala s tým, že ďalšie bližšie informácie zatiaľ nevie poskytnúť.

Zábery z miesta od čitateľa Jaroslava.
Zobraziť galériu (10)
Zábery z miesta od čitateľa Jaroslava.  (Zdroj: Tip čitateľa)

To, že pravdepodobnou obeťou je poslanec Marek Rakovský, povedal aj hovorca Žiaru nad Hronom Martin Baláž. "Auto je na 100 percent jeho," uviedol s tým, že identitu obete bude musieť potvrdiť polícia. V meste Žiar nad Hronom sú podľa Baláža z tejto udalosti veľmi prekvapení a zhrození, pretože nič nenasvedčovalo tomu, že by mladý poslanec mal nejaké problémy.

Výbuch v Žiari nad Hornom

Úkladná vražda, páchateľ neznámy

Polícia v súvislosti s prípadom žiada o pomoc aj širokú verejnosť. "Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie na čísle 158," informovala policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin úkladnej vraždy.

VIDEO z miesta krátko po výbuchu

Výbuch auta v Žiari nad Hronom

Stali ste sa svedkom výbuchu v Žiari nad Hronom? Máte bližšie informácie, fotografie, alebo videá z miesta? Napíšte nám na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu