Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nedával pozor, mohol zomrieť: Na priecestí pri Čadci vlak úplne zdemoloval auto!

Dopravná nehoda na železničnom priecestí Zobraziť galériu (7)
Dopravná nehoda na železničnom priecestí (Zdroj: PZ)

PODVYSOKÁ – V utorok, 14. mája, v čase o 07:50 hod., došlo na železničnom priecestí v obci Podvysoká, okres Čadca, k dopravnej nehode.

Vodič (52) riadil osobné motorové vozidlo Citroën po ceste druhej triedy v smere od mesta Turzovka do obce Staškov, okres Čadca. Pri prejazde priameho úseku cesty s riadeným železničným priecestím nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla a situácii v cestnej premávke, prehliadol aktívne priecestné zabezpečovacie zariadenie (červené prerušované svetlá so zvukovým znamením) a vošiel na priecestie. V tom čase z jeho ľavej strany, v smere od mesta Čadca do mesta Turzovka, prichádzal osobný motorový vozeň riadený rušňovodičom (55), ktorý napriek brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť a narazil do motorového vozidla.

Dopravná nehoda na železničnom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: PZ)

To bolo odrazené mimo cestu vpravo, kde narazilo do priecestného zabezpečovacieho zariadenia a ostalo stáť mimo železničnej trate a vozovky. K zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodiča a rušňovodiča zistený nebol. Pri dopravnej nehode vznikla predbežná škoda vo výške 26 000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu