Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zrazil motorkára a utiekol: Dostal pokutu 350 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest 350 eur za zrazenie 47-ročného motocyklistu uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici pre 34-ročného Petra Labáka z tohto mesta. Labák narazil autom zozadu do motocyklistu a z miesta nehody ušiel bez toho, aby mu poskytol pomoc.

Nehoda sa stala v máji 2005 ráno pred 5. hodinou v Banskej Bystrici. Labák jazdil s autom Škoda Forman po Rudlovskej ceste smerom do centra, keď narazil zozadu do motocyklistu a z miesta ušiel bez poskytnutia pomoci. Motocyklista utrpel otras mozgu, otvorené zlomeniny predkolenia a členka a ďalšie zranenia. Liečil sa z toho sedem mesiacov a na následky zranení prišiel o zamestnanie.

Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený muž. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Zrazeného motocyklistu s jeho nárokom na náhradu škody súd odkázal na občianske súdne konanie.
Takmer osemročný časový odstup od nehody po rozsudok vysvetlil obhajca Rastislav Urbáni dlhodobým pobytom jeho klienta v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu