Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Aféra na Záhorí: Za eurofondy vraj postavili nefunkčné záchody!

Sporný záchod v obci Dojč. V zime je nefunkčný, v lete ho snáď spojazdnia. Zobraziť galériu (2)
Sporný záchod v obci Dojč. V zime je nefunkčný, v lete ho snáď spojazdnia. (Zdroj: Obec Dojč)

DOJČ - Záhorská obec Dojč pri Senici postavila za 65-tisíc eur verejný záchod, ktorý je nefunkčný. Takáto informácia zaujala internetovú sféru, ale aj aktivistu Ondreja Dostála. Skutočne obec Dojč spláchla 65 tisíc eur dolu záchodom?

Hladinu rozvíril bloger Vladimír Špánik. Podľa jeho článku obec Dojč získala eurofondy na stavbu verejného záchoda preto, že na nič iné by ich nezískala. Tak sa starostka rozhodla zíkať peniaze projektom na verejný záchod. Záchod je však počas zimy nepojazdný, inak by zamrzol. Podľa Špánika nebude fungovať ani v lete, pretože nie je napojený na čističku a jeho odpad by končil v potoku. Tému si všimol aj politik a aktivista Ondrej Dostál, ktorý ju niekoľkokrát zavesil na Facebook. "Starostka porozprávala, že keby podala projekt na niečo čo obec potrebuje, určite ho nedostanú, tak podali projekt na WC čo síce nepotrebujú, ale je reálnejší predpoklad, že budú úspešní. A divme sa spolu, boli," píše Špánik a dodáva, že obec nemá kanalizáciu a cesty má zničené.

Predmetná toaletná budova, postavená za eurofondy.
Zobraziť galériu (2)
Predmetná toaletná budova, postavená za eurofondy.  (Zdroj: Obec Dojč)

Podľa starostky Dojča Kataríny Jankovičovej však blog zavádza. Hoci pripustila, že slávny záchod je počas zimy vyradený z činnosti, tvrdí, že v lete bude otvorený a je napojený na žumpu. Zároveň dodala, že toaleta nestála 65 tisíc eur, ale bola postavená v rámci oveľa väčšieho projektu. "Revitalizovali sme niekoľko objektov, opravili chodníky a cesty, obnovili verejnú zeleň a osvetlenie," tvrdí Jankovičová. Pravdu o akciíschopnosti záchoda sa zrejme dozvieme až v lete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu