Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šok z hokejových MS v Bratislave: Agenti SIS mali zabrániť teroristickým útokom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Agenti SIS zabránili podľa informácií Slovenskej televízie dvom teroristickým útokom počas vlaňajších majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa konali na Slovensku. V dnešnej hlavnej večernej spravodajskej relácii o tom informovala Slovenská televízia.

Tajná služba informáciu televízii nepotvrdila, no ani nevyvrátila. Podľa správy SIS za minulý rok Slovenská informačná služba prijala v súvislosti s majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji aktívne bezpečnostné opatrenia.

Expert na bezpečnostné otázky Milan Žitný sa pýta, podľa akého paragrafu príslušného zákona SIS postupovala. Agenti SIS môžu totiž fyzicky zasiahnuť iba v jednom prípade, keď by zásah polície, či iných bezpečnostných zložiek prišiel už neskoro a hrozili by straty na životoch či majetku, informovala ďalej STV s tým, že takúto situáciu počas MS v ľadovom hokeji nezaznamenali.

Podľa stanoviska SIS prijímanie bezpečnostných opatrení z jej strany je štandardnou úlohou spravodajskej služby, ktorej cieľom je ochrana bezpečnosti štátu, ako aj zdravia, životov a majetkov občanov Slovenskej republiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu