Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Medvede opäť útočia: Darinu obkľúčili v lese, jeden sa jej zahryzol do nohy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: britannica.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Druhýkrát sa narodila! Lesná robotníčka Darina na včerajší zážitok nikdy nezabudne. V lese pri Hrochoti prežila svoju smrť, keď sa z ničoho nič ocitla v obkľúčení trojice zúrivých medveďov. Nestačila sa ani spamätať a už ju jeden z nich hrýzol do nohy. Informovala o tom Tv JOJ.

Prípady, kedy sa nebezpečné medvede dostávajú do bezprostrednej blízkosti človeka, sa množia. Tentoraz však zvieratá útočili v prirodzenom prostredí. Darina sa spolu so svojím kolegom včera ako zvyčajne vybrala do lesa ošetrovať stromčeky. Na to, čo nasledovalo, však ani skúsená lesná robotníčka pripravená nebola.

Pri práci ju vyrušila skupinka troch medveďov, ktorá ju obkľúčila a v momente zaútočila. Darina nestihla ani spanikáriť a zviera sa jej zahryzlo do nohy. „Nevedeli ani ako a už zrazu bol pri nej a hrýzol,“ opísal hororový zážitok Darinin zať. Medvedica, ktorá zrejme bránila svoje dve mláďatá, žene poranila aj ruku a chrbát.

Život jej zachránil odvážny kolega, ktorý na skupinku medveďov začal kričať. „Prišiel ku nemu blízko a húkal naňho. Vtedy ju pustil,“ dodal zať. Nebyť jeho pohotovej reakcie, Darina by zrejme brutálny útok neprežila. Pred vážnejšími zraneniami ju ubránila aj obuv – tri vrstvy ponožiek a čižmy.

Doráňaná a vystrašená robotníčka sama zišla k ceste a zať ju odniesol do sanitky, ktorá ju odviezla do banskobystrickej nemocnice. Žena sa teraz zo zranení spamätáva na oddelení úrazovej chirurgie.

Darina ako lesná robotníčka pracuje už vyše 10 rokov, no na takýto útok nepamätá. Lesníci varujú pred premnožením medveďov. Pri Hrochoti pritom nejde o prvý útok, v lete sa však lesníkovi pred zúrivým medveďom podarilo utiecť. 

Podľa zástupcu náčelníka Mestskej polície vo Vysokých Tatrách Jozefa Štefaňáka problémy s medveďmi na jeseň opäť začínajú narastať. Medvede sa totiž pripravujú na zimný spánok a potrebujú sa poriadne najesť. Poľnohospodári však v podhorí už pozbierali všetku úrodu a zvieratá sa preto čoraz častejšie objavujú v blízkosti obydlí pri kontajneroch. Vo Vysokých Tatrách sa preto vyzbrojili špeciálnymi sprejmi proti medveďom. Sprej obsahuje dve percentá dráždivej látky Capsaicín, ktorá by mala nebezpečné zviera odplašiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu