Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zrážka v hustej hmle: Pri Trenčíne havaroval autobus plný detí, 7 zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

TRENČÍN – Na ceste I/50 medzi Trenčianskou Turnou a príjazdom na diaľnicu D1 v Trenčíne dnes dopoludnia došlo k hrozivej havárii. Autobus plný detí z Prievidze sa tam pre hustú hmlu zrazil s dodávkou a kamiónom. Pri nehode utrpelo zranenia päť detí a dvaja dospelí.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, kamión odbočoval do areálu spoločnosti sídliacej vedľa cesty, autobus pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť a narazil do kamióna. Za autobusom šla dodávka, ktorá do neho rovnako narazila.

Na miesto okamžite vyrazili záchranári, ktorí ratovali vystrašené deti. V autobuse ich bolo 42 a dvaja učitelia. Pri nehode zasahovali dve sanitky a aj dve hasičské autá. Jeden z vodičov totiž údajne ostal zakliesnený vo vozidle. "Päť detí malo ľahšie zranenia a s ľahšími zraneniami vyviazli z nehody aj dvaja dospelí," uviedol pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel.

O ostatné preľaknuté deti z autobusu sa postarali zamestnanci neďalekej firmy, ktorí im ponúkli čaj. Momentálne stále čakajú na náhradný autobus, ktorý by ich odviezol domov.

Nehoda sa stala krátko pred 10. hodinou, cesta je uzatvorená, premávka je odklonená cez Trenčiansku Turnú, Trenčianske Stankovce a výjazd na diaľnicu po starej ceste. Cesta by mala byť prejazdná krátko po poludní.

Viete o havárii viac? Boli ste na mieste? Pošlite nám vaše postrehy alebo fotografie na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu