Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ohlásený pochod nacionalistov sa zmenil na zbieranie podpisov

Pochod nacionalistov Zobraziť galériu (15)
Pochod nacionalistov (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Pred košickou železničnou stanicou sa dnes popoludní zišla asi stovka nacionálnych prívržencov, ktorých pôvodným zámerom bol protestný pochod mestom. Keďže pochod im košický magistrát zakázal, rozhodli sa zmeniť ho na zbieranie podpisov pod petíciu. S ňou sa však nakoniec vybrali do centra.

V emotívnych príhovoroch pred železničnou stanicou poukázali na bezprávie páchané na slovenských občanoch a tiež na výhody, ktoré majú asociální občania. Ich prejavy našli veľkú odozvu aj u prizerajúcich sa Košičanov. „Žiaľ hovoria pravdu. Vymožiteľnosť práva je u nás mizerná,“ zhodli sa mnohí. Petíciu „Spravodlivosť pre všetkých,“ podpísalo mnoho občanov, ktorí sa vo svojom živote už stretli s diskrimináciou.

Preto niet divu, že veľký potlesk si vyslúžili aj heslá ako Stop rasizmu! To však bolo mierené voči pozitívnej diskriminácii určitej časti neprispôsobivých občanov. Zhromaždenie aspoň na diaľku podporil listom i Oskar  Dobrovodský z Malaciek, ktorý sa kvôli neprispôsobivým občanom musel vysťahovať zo svojho domu. Akciu nacionalistov monitorovalo množstvo policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu