Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výtržníctvo už pred zápasom Slovan-Videoton: Zadržali Maďarov aj Poliakov

Maďarskí fanúšikovia pred zápasom Zobraziť galériu (2)
Maďarskí fanúšikovia pred zápasom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Včerajší rizikový zápas Slovan – Videoton, ktorý sa odohrával na bratislavských Pasienkoch, sa nezaobišiel bez násilia. Policajti ešte pred začiatkom zápasu zadržali 16 poľských a 9 maďarských výtržníkov.

Na pôde bratislavského štadióna Pasienky sa vo štvrtok konal ostro sledovaný futbalový zápas 2. predkola Európskej ligy medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava a Videoton Fehérvár. Na bezpečnosť v okolí aj na štadióne dohliadali desiatky policajtov, ktorí museli zasahovať ešte pred začatím zápasu.

Ulice hlavného mesta boli už hodiny pred zápasom plné futbalových fanúšikov, nielen slovenských a maďarských, ale aj poľských. Práve nadšenci z Poľska a Maďarska nenechali vydýchnuť miestnych policajtov. „Krátko pred zápasom počas presunu fanúšikov polícia predviedla z Vajnorskej ulice 16 občanov Poľska a 8 občanov Maďarska pre podozrenie z výtržníctva,“ informovala Topky bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Muži zákona museli zasahovať aj na parkovisku pred štadiónom, kde si maďarský fanúšik vybíjal zlosť na zaparkovanom Audi s maďarskou ŠPZ-tkou. Ďalší hluční nadšenci z Maďarska sa pred zápasom usídlili v kaviarni v blízkosti štadióna, odkiaľ ich musela vyháňať polícia. Rozbesnení fanúšikovia sa potom upokojili a presunuli na štadión. Medzi výtržníkmi, ktorých polícia zadržala ešte pred zápasom, slovenskí fanúšikovia neboli.

Počas zápasu polícia zasahovať nemusela a po jeho skončení maďarských fanúšikov odprevádzala ku hraniciam. „V čase o 22:30hod boli vykonané doprovody 9 autobusov fanúšikov hostí a jedného autobusu novinárov z Maďarska na diaľničný hraničný prechod," dodala Kurucová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu