Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko-maďarské napätie na futbale: V hľadisku to bude vrieť!

Robert Fico a Viktor Orbán sa stretnú v hľadisku
Robert Fico a Viktor Orbán sa stretnú v hľadisku (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na dnešnom ostro sledovanom futbalovom zápase Slovan - Videoton hrozí bitka, minimálne ta slovná! Medzi nadšenými slovenskými a maďarskými fanúšikmi sa v hľadisku objavia aj premiéri oboch krajín Robert Fico a Viktor Orbán. Majú teda výnimočnú šancu slovne si to "rozdať" na tému slovensko-maďarské vzťahy. Podľa vyjadrení oboch premiérov z minulosti je možné, že budú padať aj silné slová!

Futbalový zápas druhého predkola Európskej ligy medzi mužstvami ŠK Slovan Bratislava – FC Videoton Fehérvár, ktorý sa odohrá dnes večer na bratislavských Pasienkoch, si nenechajú ujsť ani premiéri oboch zúčastnených krajín. O našom premiérovi Robertovi Ficovi je známe, že je veľkým futbalovým nadšencom a fanúšikom, a preto ani na dnešnom zápase nemôže chýbať.

"Na zápase sa zúčastní. Okrem športového vyžitia je to aj príležitosť na to, aby s maďarským premiérom Viktorom Orbánom trochu popracovali," potvrdila Ficovovu účasť jeho hovorkyňa Beatrice Hudáková. O návšteve maďarského premiéra Viktora Orbána informovala maďarská strana diplomatickou nótou. Obaja tak budú mať možnosť podiskutovať si na veľmi citlivú tému slovensko-maďarských vzťahov, pri ktorej už neraz z oboch strán padli aj silnejšie slová.

V prípade, že by v búrlivom hľadisku došlo k vážnejším roztržkám, sú pripravené zasiahnuť desiatky policajtov. Tí budú dohliadať na bezpečnosť fanúšikov pred, ale aj počas futbalového súboju. Organizátor totiž dnešný zápas so susedmi označil za rizikový. „Počas presunu fanúšikov v okolí štadiónu môžu vodiči počítať na nevyhnutnú dobu s čiastočnými dopravnými obmedzeniami,“ informovala Topky policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Polícii tak zostáva dúfať, že fanúšikovia do Bratislavy prídu za futbalovým zážitkom, a nie za iným účelom.

 


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu