Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pomsta hackerov na Slovensku: Stránka strany 99 percent padla!

Hackerom sa nepáči počínanie 99%
Hackerom sa nepáči počínanie 99% (Zdroj: 99percent.sk)

BRATISLAVA - Hackeri zo skupiny Anonymous sa rozhodli napadnúť stránku slovenskej politickej strany 99% - občiansky hlas, ktorá kandiduje v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Svoju výzvu aj spolu s návodom, ako im pomôcť, zverejnili na internete. Zdá sa, že ich plán vyšiel, stránka je po tom, ako okolo jednej hodiny popoludní prišlo k jej krátkemu sfunkčneniu, opäť nedostupná.

"Milí priatelia, dňa 24.1.2012 chystáme my, Anonymous útok na stranu 99%, ktorá zneužila dobré meno Occupy, ako aj ideu skutočných 99%. Vyzývame preto Vás, aby ste nám pomohli. Dole nižšie je stručný návod ako nám anonymne môžete pomôcť pri zhodení serveru strany 99% na Slovensku," zdôvodnili hackeri na webe svoje odhodlanie a uverejnili tri možnosti, ako sa pridať k útoku.

Českí a slovenskí hackeri zo skupiny Anonymous zaútočili v pondelok aj na webovú stránku Českej protipirátskej únie. Reagovali tak na podporu, ktorú únia vyjadrila americkým úradom pri odpojení služby MegaUpload. Web únie tak od 18:00 nebol rístupný. Do útoku sa údajne zapojilo niekoľko stovák počítačov z Česka aj Slovenska.

Slovenskí a českí hackeri sa tak pripojili k celosvetovým aktivitám skupiny Anonymous, ktorá na protest proti stíhaniu prevádzkovateľov zdieľacej stránky Megauploads.com a zastavenie jej činnosti dočasne vyradila napríklad stránky amerického ministerstva spravodlivosti, FBI alebo francúzskeho prezidenta. Server Megaupload.com podľa amerických vyšetrovateľov zdieľaním filmov a ďalšieho chráneného obsahu spôsobil majiteľom práv škodu za pol miliardy dolárov.

Hackeri ohlásili masívnu kampaň a na najbližšie dni avizujú ďalšie útoky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu