Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Demitra (†36) našiel večný pokoj: Pomník zdobia symboly legendy!

Miesto posledného odpočinku hokejovej legendy. Zobraziť galériu (5)
Miesto posledného odpočinku hokejovej legendy.

TRENČÍN – Starobylý cintorín pod Trenčianskym hradom sa stal miestom posledného odpočinku našej hokejovej hviezdy Pavla Demitru (†36)! Mramorový pomník pripomína legendu nielen jeho menom, ale hlavne symbolmi, ktoré k slovenskej 38-ke neodmysliteľne patria.

Necelé dva mesiace po tragickej havárii lietadla v ruskom Jarosľavli pochovali hokejistu na staručkom cintoríne neďaleko hradu Matúša Čáka. Hrob, ktorý je umiestnený v tichom a pokojnom prostredí, sa zrejme počas „Dušičiek“ stane častou zastávkou Demitrových fanúšikov.

Miesto posledného odpočinku hokejovej
Zobraziť galériu (5)


Tmavý pomník na konci cintorína je neprehliadnuteľný. Zdobí ho povestné číslo 38 s pukom a hokejkou uprostred veľkého srdca. To zrejme znázorňuje veľkosť hokejistu a lásku, ktorú k nemu prechovávala jeho rodina. „Neplačem, že zapadlo slnko, lebo slzy by mi zabránili vidieť Tvoju hviezdu na nebi.“ Dojímavý odkaz na spodku pomníka nenahraditeľnému hráčovi zrejme adresovala jeho manželka Mária, ktorá sa s jeho náhlym odchodom vyrovnáva len ťažko.

Okrem toho sú do kameňa vytesané aj logá hokejových klubov, za ktoré Demitra počas svojej kariéry hrával a v zápasoch úspešne predvádzal svoje hokejové umenie. Pavol Demitra napokon našiel večný pokoj uprostred ticha pri svojom zosnulom synčekovi Tobiasovi.

Miesto posledného odpočinku hokejovej
Zobraziť galériu (5)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu