Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čierna nedeľa: Zahynuli dvaja motorkári, jeden ťažko zranený!

Mladík z N. Bane zahynul na mieste Zobraziť galériu (10)
Mladík z N. Bane zahynul na mieste

BRATISLAVA - Dvaja mladíci na motorkách zahynuli v nedeľu na slovenských cestách. Smrti tesne unikol aj tretí motorkár, štyridsiatnik z Nemecka. Pri kolízii s Audi sa ťažko zranil a bude sa liečiť niekoľko mesiacov.

Števo (26) z Novej Bane išiel na svojej Honde po štvorprúdovej ceste pri Zvolene. Jazdil však príliš rýchlo a v zákrute ho "zanieslo" na ľavý okraj cesty. Mladík nedokázal udržať kontrolu nad motorkou a vrazil do zvodidiel.

Motocyklista zničujúci náraz neprežil. "V súvislosti s dopravnou nehodou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Prípadné požitie alkoholu u tohto mladého vodiča bude zisťované pri súdnej pitve," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Tragédiu, ktorá sa odohrala včera podvečer, stále vyšetrujú. Policajti prizvali znalcov z odboru dopravy aj zdravotníctva, dodala hovorkyňa. 
 
Smrť úradovala aj v neprístupnom lesnom teréne v Slovenskom krase. Mladý motorkár (24) z okresu Rožňava pravdepodobne narazil do stromu. Pri náraze sa ťažko zranil a nepomohli mu ani záchranári, ktorí na miesto dorazili s vrtuľníkom.
 
Podobná vážna nehoda sa odohrala v Turci. Mladík (21) za volantom Audi A4 išiel v nedeľu podvečer z Lipovca k Turčianskym Kľačanom. Na neoznačenej ceste ho predbiehal nemecký motocyklista (46).

"Došlo k stretu  oboch vozidiel. Následkom nárazu utrpel motocyklista zranenia s dobou liečenia nad 2 mesiace," priblížila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Alkohol nezistili ani u jedného z účastníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu