Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do boja o najlepšieho manažéra sveta se tento rok prihlásilo 72 tímov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

Súťaž Global Management Challenge je v Českej republike už dvanásť rokov synonymom pre vzrušujúcu výzvu zmerať svoje znalosti a schopnosti v medzinárodnej konkurencii. Tento rok ju prijalo viac než 500 študentov z celého radu verejných i súkromných vysokých škôl. V troch kolách si vyskúšajú, aké to je, riadiť veľkú nadnárodnú firmu a prijímať rozhodnutia, které ju môžu vyniesť až na vrchol alebo poslať ku krachu.

 

Víťazov potom čaká nielen medzinárodné finále, tentokrát v rumúnskej Bukurešti, ale i bezplatné štúdium MBA, ktoré do súťaže venoval jej organizátor, Vysoká škola finanční a správní.

Global Management Challenge je nejväčšou súťažou na svete v oblasti simulácie stratégie riadenia spoločnosti. Modelové obchodné spoločnosti súťažia na virtuálnych trhoch EU, NAFTA a internetu s cieľom dosiahnúť najvyššiu cenu za akciu a nejlepšieho tržného postavenia na základe dosiahnutého zisku. Toto kritérium určí víťaznú spoločnosť na trhu a víťazný tím súťaže.

Počítačový program simuluje vnútrofiremné procesy a ich rozvoj na základe rozhodnutí súťažných tímov v oblasti marketingu, predaja, financií, vrátane úverovej a investičnej činnosti, logistických procesov a personálneho riadenia. Súťaží sa v 3-5 členných tímoch, ktoré môžu byť študentské, zamestnanecké či kombinované. Každému tímu je pridelená jedna modelová virtuálna spoločnosť a nevyhnutné údaje charakterizujúce jej finančný a ekonomický štatút na trhu. Počítačový software vyhodnocuje dôsledky vypracovaných rozhodnutí tímov a stanoví konečnú bilanciu pridelenej spoločnosti. Kritériom je, ako už bylo vyššie povedané, dosiahnuť najvyššiu cenu za akciu.

Tohtoročný 12. ročník začal v utorok 8. novembra 2012 slávnostným zahájením v Radisson Blu Carlton hoteli. Generálnym partnerom se stala OVB SR. Viac informácií nájdete na www.vsfs.cz/gmcsk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu