Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovak Telekom a T-Mobile po zlúčení veľké prepúšťanie nechystajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zlúčenie telekomunikačného operátora Slovak Telekom a jeho dcérskej spoločnosti T-Mobile od júla tohto roka nebude viesť k razantnému prepúšťaniu zamestnancov. Novinárom to dnes povedal šéf telekomu Miroslav Majoroš.

Obe spoločnosti koncom vlaňajška zamestnávali zhruba 5000 zamestnancov, väčšina pracovala v Slovak Telekome. O svoje pozície príde podľa Majoroša niekoľko desiatok manažérov, niektoré pozície sa totiž vo firmách prekrývajú. "Čísla nebudú výrazné," poznamenal šéf spoločnosti. Obavy z prepúšťania stoviek ľudí v telekomunikačnej skupine, v ktorej má menšinový podiel štát, nedávno vyslovila najmenšia vládna strana ĽS-HZDS.

Vlani opustili Slovak Telekom necelé dve stovky ľudí, koncom decembra počet jeho zamestnancov dosiahol 3494. U mobilného operátora T-Mobile pracovalo asi 1500 ľudí, k väčším pohybom podľa riaditeľa spoločnosti Milana Vašinu nedošlo.

Slovak Telekom a T-Mobile ohlásili zlúčenie vlani na jeseň; proces by mal byť ukončený do dvoch rokov. Nová spoločnosť chce naďalej používať súčasné obchodné značky T-Mobile a T-Com, pod ktorou telekom ponúka služby pevnej siete.

Slovak Telekom je členom nemeckej skupiny Deutsche Telekom, ktorá ovláda 51 percent akcií spoločnosti. Zvyšný podiel kontrolujú ministerstvo hospodárstva a Fond národného majetku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu