Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Embraco investuje na Spiši do výroby kompresora 6,17 milióna eur

KOŠICE - Spoločnosť Embraco Slovakia spustí na Slovensku v tomto roku výrobu nového kompresora.

Do projektu vo svojom podniku v Spišskej Novej Vsi investuje 6,17 milióna eur (186 miliónov korún).  Informovalo o tom vedenie spoločnosti. Závod vlani pre dopady svetovej finančnej krízy ohlásil prepustenie 310 zamestnancov.

Embraco Slovakia, ktorý patrí pod brazílsky koncern Embraco, chce na Spiši vyrábať nový typ úsporného kompresora. V závode v súčasnosti vyrába kompresory a kondenzačné jednotky najmä pre chladničky, takmer celú produkciu vyváža.

Firma patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne, po minuloročnom prepúšťaní zamestnáva približne 1600 ľudí. Či investícia umožní podniku prijať nových zamestnancov, spoločnosť nespresnila.

Firma na Slovensku za 11 rokov investovala vyše 210 miliónov eur (približne 6,33 miliardy korún). Jej závod v Spišskej Novej Vsi je v súčasnosti druhým najväčším podnikom koncernu.

Tržby závodu dosiahli v roku 2007 približne 223 miliónov eur (6,27 miliardy korún). Na svetovom trhu s kompresormi a kondenzátormi do chladiarenských zariadení má spoločnosť 21-percentný podiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu