Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico: Sankcie voči Rusku by boli proti záujmom slovenskej ekonomiky

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Avizované prípadné sankcie voči Ruskej federácii pre Ukrajinu by boli proti záujmom slovenskej ekonomiky. Uviedol to predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po dnešnom rokovaní Rady solidarity a rozvoja pred odletom na rokovanie summitu EÚ v Bruseli.

"Predstavitelia, najmä podnikateľského prostredia, veľmi jasne povedali, že budú spôsobené vážne škody slovenskej ekonomike aj európskej ekonomike. Preto predtým, ako čokoľvek rozhodneme na politickej úrovni v EÚ, je potrebné urobiť analýzu dopadov takýchto sankcií. Cítim, že na národnej slovenskej úrovni máme k týmto témam úplne rovnaké postoje. O to komfortnejšie sa mi do Bruselu odchádza," priblížil.

Ďalším okruhom tém rokovania Rady solidarity a rozvoja bol aj tzv. klimatický balíček EÚ a jeho vplyv na konkurencieschopnosť ekonomiky SR. "Rada má na to úplne rovnaký názor. Domnievame sa, že prostredie, kde sa EÚ nachádza, dnes produkuje iba 10 % svetovej produkcie skleníkových plynov. Nechápeme teda celkom, prečo máme byť lídrami v celosvetovom hnutí," zdôraznil.

"Veľmi jasne sme preto odmietli akékoľvek záväzné ukazovatele, napríklad 40-% redukciu skleníkových plynov alebo záväzný ukazovateľ podielu obnoviteľných zdrojov. Toto všetko je proti záujmom nielen slovenskej ekonomiky, ale určite aj európskej ekonomiky," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu