Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pri Topolčanoch chcú výrobnú halu, vznikne tisíc nových miest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri Topoľčanoch zrejme vznikne tisíc nových pracovných miest. Spoločnosť ZKW Slovakia s.r.o. totiž plánuje v rámci rozšírenia výroby svetlometov pre motorové vozidlá vybudovať novú výrobnú halu. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), výstavba novej haly si vyžiada zhruba 12 mil. eur.

Výstavbu novej montážno-kompletizačnej haly v priemyselnej časti obce Krušovce vedľa mesta Topoľčany rozdelil investor na dve etapy. V prvej etape postaví spoločnosť výrobnú halu s plochou takmer 19 tisíc metrov štvorcových a v druhej etape plánuje dobudovať halu s plochou takmer 10 tisíc metrov štvorcových. S realizáciou prvej etapy chce firma začať v januári budúceho roka. Ukončenie prvej etapy výstavby je naplánované o polroka neskôr. Druhú etapu výstavby by mala spoločnosť realizovať podľa svojich plánov od novembra 2014 do apríla 2015.

Spoločnosť ZKW Slovakia dodáva najmodernejšie osvetľovacie systémy pre automobilový priemysel. Jej výrobný program zahŕňa produkciu osvetľovacích systémov pre osobné a nákladné vozidlá, ako aj pre motocykle. Na Slovensku pôsobí od roku 2007. Firma ZKW Slovakia patrí spoločnosti ZIZALA Lichtsysteme GmbH so sídlom v Rakúsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu