Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zuzana Pravňanská: Zobrali mi obidve dcéry!

Zuzana Pravňanská
Zuzana Pravňanská

BRATISLAVA - Ako malá mimozemšťanka Majka z planéty Gurun vedela lietať a chodiť po vode. Zázraky v živote Zuzany Pravňanskej (36) sa však skončili so seriálom Spadla z oblakov, jej životným úspechom. Potom to s ňou išlo od desiatich k piatim. Najhoršie bolo manželstvo plné hádok a bitiek. Nezachránili ho ani tri deti, ktoré sa narodili bývalej hviezdnej Majke. Dve z nich jej dokonca zobrali.

Keď sa Zuzana v nemocnici prebrala a celé telo ju bolelo od kopancov, ktoré jej spôsobil pri poslednej bitke manžel, rozhodla sa, že ho opustí. Taká dotlčená ešte v ten deň, ako ju prijali, odišla z nemocnice. Vzala si deti a vrátila sa k rodičom.

Prešlo pár pokojných dní. "Pamätám sa na to ako dnes. Zazvonil telefón. Volal môj manžel. Chcel na víkend najstaršiu Zuzanku," šepká so sklonenou hlavou inokedy hlučná Pravňanská. Povolila. A prišla o prvé dieťa. "Mal ju priviezť späť v nedeľu večer. Čakala som do noci. Neukázal sa. Skrátka si ju nechal."

Bývalá filmová hviezda sa zmierila s tým, že dcéra bude vyrastať u rodičov jej muža. Toho muža, ktorého označila za surového tyrana a ani dnes nemá preňho iné pomenovanie ako sviniar a hajzel. Pred rokmi mu však uverila, že sa o ich malú Zuzku, ktorú jej zobral, postará spoločne so svokrovcami. Napokon, mala ešte dve mladšie deti.

"Onedlho ochorela moja druhá dcérka Klaudia. Musela som ju nechať v nemocnici na vyšetrenia," pokračuje Pravňanská vo svojom strastiplnom, zúfalom životopise. "A on mi Klaudiku z nemocnice ukradol! Sestričky mu ju dali, keď povedal, že je jej otec a berie si ju domov!" takmer kričí Zuzana, ktorá tak prišla aj o druhé dieťa.

Dcérky mladej matke chýbali. Nepodnikla však nič, aby jej ich vrátili. "Často som na ne myslela. Najmladší syn mal zdravotné problémy, tak som sa venovala jemu. Malému Števkovi," pokúša sa vysvetliť svoje počínanie. Cítila sa sama, bez pomoci. Tak ako vtedy, keď bola slávna školáčka a nikoho nezaujímalo, že to s ňou ide z kopca. A čo bolo ešte horšie, svokra sa o dievčatká starala iba rok. Zomrela. "Svokor to psychicky nezvládol a dal Zuzku aj Klaudiu do ústavu," hovorí žena, ktorá sa vtedy konečne pokúsila svoje deti získať späť: "Nedali mi ich. Vychovávateľky tvrdili, že v ústave im bude lepšie."

Vzdala to. Prestala o tom premýšľať a jednoducho sa snažila žiť ďalej. Do jej sveta znova vstúpil muž. Jej ďalšia veľká láska...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu