Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Majka z Gurunu: Muž ma mlátil a znásilňoval!

Zuzana Pravňanská, kedysi slávna detská hviezda.
Zuzana Pravňanská, kedysi slávna detská hviezda.

BRATISLAVA - Na nakrúcanie si nespomína, hoci seriál Spadla z oblakov robili dva roky. Jeho hviezda Zuzana Pravňanská (36) - mimozemšťanka Majka z Gurunu - si pamätá iba na popularitu, ktorú jej priniesol ako desaťročnej školáčke. A roky mizérie, ktoré prišli potom. Obdivovatelia Majky sa až teraz dozvedajú, kam sa stratila ich obľúbená hrdinka. Žila na ulici, v osemnástich sa vydala, a jej manželstvo sa zmenilo na pekelnú katastrofu.

"Prvýkrát som otehotnela počas našej svadobnej noci," odkrýva v pamäti Pravňanská obdobie, keď mala 18 rokov, bola mladomanželkou a tešila sa, že jej život ide k lepšiemu. Že má za sebou zlé roky, keď ju znásilnil kamarát, nedokončila učňovku a bezcieľne sa potĺkala po bratislavských uliciach. "Myslela som si, že sa začína najkrajšie obdobie môjho života. Strašne som sa mýlila," priznáva Zuzana nešťastne.

Jej mladý muž pracoval mimo Bratislavy. Zuzana o ňom nič nevedela: "Stretávali sme sa málokedy. Nevedela som, kam chodí, čo robieva." Po pol roku ho preložili do Bratislavy a v roku 1987 sa im narodila prvá dcérka Zuzka.

"Tešila som sa, že budeme spolu. Po pôrode som bola precitlivená a potrebovala som oporu." Takého šťastného zvratu sa však Pravňanská nedočkala. Namiesto toho sa k mladej žene, bývalej filmovej hviezde, čoraz tesnejšie približovalo peklo: "Chodil domov v noci strašne opitý. Až vtedy som zistila, čo vlastne robil po večeroch s kolegami v práci. Ožieral sa!"

Po roku Zuzka po druhý raz otehotnela. Žiarila novou nádejou. Ale tešila sa iba zopár dní. "Môj muž raz prišiel a z ničoho nič ma zmlátil. Hrozne! Prvá rana bola taká silná, že ma odhodilo na druhú stranu izby. Viac som už od bolesti necítila. Zvíjala som sa na podlahe a držala si bruško, aby sa nestalo nič dieťatku," so slzami v očiach opisuje Zuzana príšernú scénu. "A potom to robil znova a znova. Každý deň. Neodišla som od neho. Myslela som si, že ja som všetkému na vine. Bola som taká hlúpa," krúti dnes nad sebou hlavou Pravňanská.

Peklo pokračovalo aj potom, keď sa narodila dcérka Klaudia. "Môj muž ma aj znásilňoval!" šokuje odrazu Zuzana, "Keď ma prvýkrát znásilnil, išla som na políciu."

Pravňanská tvrdí, že na polícii pomoc nenašla. Namiesto toho ju vraj poúčali. "Povedali mi, že je to moja povinnosť uspokojiť mužove túžby, keď má na to chuť. Tvrdili, že je to normálne, keď je môj manžel," vybuchne nahnevane.

O ďalší rok sa manželom narodil syn. "Keď som prišla po pôrode domov, pár dní ma nebil. Po piatich týždňoch ma však stĺkol, znásilnil a ešte mi otrepal hlavu o chladničku. Myslela som si, že zomriem. Prekvapilo ma, keď začal telefonovať. Volal do nemocnice, že som ho chcela zbiť a že mi asi šibe," rozpráva Pravňanská. Odviezli ju do nemocnice s otrasom mozgu a pomliaždeninami po celom tele. A s pevným odhodlaním, že od násilníka navždy odíde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu