Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Duran Duran - Návrat legendy popu

Duran Duran
Duran Duran (Zdroj: PR)

Hudobná tvorba 80. rokov patrí nepochybne k tomu najlepšiemu, čo v tejto sfére kedy vzniklo. A dvojnásobne to platí o popovej hudbe. Medzi absolútnu špičku určite patrí kapela DURAN DURAN, žijúca legenda popu.

VSTUPENKY NA WWW.XL.SK V PREDAJI OD 2.NOVEMBRA 2011

Vynikajúcou správou je, že táto takpovediac “hudobná klasika” po šiestich rokoch opäť zavíta na Slovensko. 1.februára 2012 vystúpi v bratislavskej Inchebe, čo je vynikajúca správa pre všetkých fanúšikov tejto kapely.

A že ich nie je málo, o tom svedčí nemálo dôkazov.

Štatistika DURAN DURAN je naozaj pozoruhodná. Vyše 80 miliónov predaných albumov, 18 hit singlov na americkom kontinente, spústa ocenení cez Grammy, MTV Music Awards, American Music Awards, The Brit Awards, 30 UK top nahrávok v prvej 30-tke. Takto by sme mohli pokračovať donekonečna. No najviac pozoruhodný je samotný fakt, ako DURAN DURAN majstrovsky skĺbil hudbu, ich piesne so životným štýlom celej generácie fanúšikov.

Aj to je dôvod, prečo má táto kapela zaručené nadšené koncertné publikom na všetkých piatich kontinentoch. Napriek príležitostným prestávkam, či preskupeniam jednotlivých členov samotnej kapely je DURAN DURAN stále nezastaviteľnou silou, ktorá vzbudzuje rešpekt aj u “vrcholových hráčov” dnešnej pop-music.

DURAN DURAN má na svojom konte už trinásty štúdiový album. 12 trackov, ktoré sa na ňom nachádzajú, už dnes znejú ako klasika. Nadsádzka? Nie, to nie je reklamný trik, to je holý fakt.

Počúvate skladby ako Girl Panic !, Blame the Machines, Leave a Light on, The Man who Stole a Leopard, Other People’s Lives, Being Followed a začnete rozmýšľať: kde boli tieto skladby doteraz ukryté? Znejú povedome a zároveň sú zbrusu nové.

“Jednou z vecí, ktoré na tomto albume miluje,” hovorí Simon Le Bon, “je fakt, že je nevedomky popový, veľmi chytľavý bez toho, že by to bol jeho hlavný zámer. Pre mňa osobne je to alternatívny album – a to je to, o čo sme sa snažili na prvom mieste.“

Nick Rhodes dodáva:”Niekedy stačí energia v štúdiu, kde každý myslí rovnakým spôsobom, a každý chce, aby sa veci uberali tým istým smerom. A presne to sa stalo.”

Na albume spolupracovali s producentom a hitmakerom Markom Ronsonom a obe strany zhodne tvrdia, že im toto “manželstvo” prinieslo žiadané uspokojenie.

Album ALL YOU NEED IS NOW znie veľmi energeticky a má taký nevídaný mladistvý náboj, s akým sa nestretne pri žiadnej kapele generácie DURAN DURAN.

Bez preháňania môžeme povedať, že je chýbajúcou časťou skladačky tvorby DURAN DURAN, albumom, ktorý sa v krátkej dobe opäť nadlho stane súčasťou našich životov.

DURAN DURAN SA PREDSTAVÍ 1.FEBRUÁRA 2012 V BRATISLAVSKEJ INCHEBE!!!

VIAC INFO: www.xl.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu