Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenský Dalí vystavoval vlastné obrazy

Zobraziť galériu (7)

TRNAVA - Štyri hodiny! Len na takýto čas si včera večer Trnavčan Ladislav Vržďák (31), prezývaný slovenský Dalí, prenajal pivnicu trnavského múzea, aby vystavil svoje originály. Amatérsky výtvarník verejnosti ukázal, že vie nielen napodobňovať diela svetoznámeho umelca, ale aj dobre maľovať vlastné obrazy.

Vržďák sa predstavil sedemnástimi obrazmi na tému Anjeli a démoni. „Táto téma ma veľmi zaujíma. Oslovujú ma úvahy o živote a smrti,“ vraví autor, ktorý sa ako amatérsky umelec verejne predstavuje druhýkrát. Do povedomia verejnosti sa dostal, keď vyšlo najavo, že pre nemeckého priekupníka Ralfa Michlera (52) namaľoval desiatky Dalího obrazov.

„Od sprostredkovateľa som za tie obrázky dostával priemerne okolo 6-tisíc korún mesačne, čo nepovažujem za veľa. Netušil som, že v Nemecku sa predávajú,“ tvrdí Vržďák.

Napodobeniny Michler podpisoval majstrovým menom a predával pod cenu. Za predaj vyše sto obrazov zarobil 725-tisíc eur (27 mil. Sk). Mníchovský súd Michlera poslal v máji do basy na 45 mesiacov. Trnavčan Vržďák, ktorého slovenskí policajti vyšetrovali už dvakrát, verí, že v kauze nebude figurovať ako obvinený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu