Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsejovi hrozí exekúcia!

Zobraziť galériu (2)

KOŠICE – Košický milionár Braňo Mojsej (37) čelí exekúcii za nesplatený dlh. Manžel výstrednej podnikateľky Nory Mojsejovej (47) si pred desiatimi rokmi požičal necelých 500 tisíc a dnes mu hrozí, že exekútor mu skonfiškuje majetok. Spoločnosti INKASTAV s. r. o., ktorá pohľadávku odkúpila od pôvodného veriteľa spoločnosti Delta Management GmbH, s. r. o., dlžnú sumu na úrokoch vo výške 1,2 milióna korún odklepol už aj košický súd.

„Súd poveril exekútorku, aby vymohla úroky z omeškania z pôvodnej sumy,“ potvrdil informáciu hovorca košického súdu Ladislav Duditš. Keď si Mojsej v roku 1995 požičal peniaze, netušil, aké problémy ho čakajú. Na polmiliónovú pôžičku založil nehnuteľnosť súdnym znalcom ohodnotenú na 1,5 milióna korún. Dlžnú sumu riadne splatil, no na úroky, ktoré sa mu zdali privysoké, akosi pozabudol.

 „O tomto dlhu voči Delta Management som sa dozvedel 21. 9. 2005. Kontaktoval som sa na exekútora a ten mi oznámil, že v októbri 2001 Okresný súd Košice II. rozhodol bez mojej účasti o tom, že mám uhradiť úroky - 12 % mesačne za dva mesiace a ďalej 0,7 % denne do vyrovnania z istiny, ktorú som ešte v roku 1996 Delte uhradil!“ bráni sa dlhovlasý spevák. Nevysporiadané účty sa za niekoľko rokov poriadne „nabalili“ - výška dlžoby sa vyšplhala na neuveriteľných viac ako 1,2 milióna korún!

Tie však Mojsej zaplatiť nemieni a proti rozhodnutiu súdu sa chce odvolať. „S mojím právnym zástupcom sme podnikli kroky smerujúce k podaniu námietky proti začatiu exekúcie a podali sme odvolanie proti právoplatnosti exekučného titulu, ktorý nepovažujem za právoplatný. Súd rozhodol bez mojej účasti, všetky písomnosti posielal na adresu, kde som bol už 5 rokov odhlásený, teda nemal som možnosť ani odvolať sa či niečo namietať,“ prízvukuje Košičan. Ako tento spor o nemalé peniaze dopadne, bude zrejme závisieť už len od šikovnosti právnych zástupcov oboch strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu