Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Minařík žaluje Mojseja: Braňo mi ukradol klip!

Jeff Minařík
Jeff Minařík

BRATISLAVA - Toto nemá konca-kraja! I keď je už kontroverzná reality show Mojsejovci niekoľko dní minulosťou, konflikt medzi exproducentom tejto relácie Jeffom Minaříkom a Braňom Mojsejom naberá ďalší rozmer.

Tentoraz sa handrkujú o to, komu patria autorské práva na videoklip a text k piesni M12 - V dome. Minařík je presvedčený o svojej pravde, a preto na kontroverzného košického milionára podá žalobu.

Minařík tvrdí, že autorom klipu k hymne finalistov reality show Mojsejovci je producentská firma Jam Film 1999, ktorá ho nakrútila a od Andyho Krausa odkúpila i autorské práva na text skladby. "Ja som autorom klipu a nikomu som práva zatiaľ nepredal. Braňo dosiahol prvý životný úspech a teraz sa bije do pŕs. Nie je to však jeho dielo. On ho jednoducho ukradol! Podám naňho žalobu," vyhráža sa Jeffo.

Braňo Mojsej mu zas oponuje tým, že klip bol nakrútený na jeho pozemku v Košiciach v spolupráci s TV Markíza ako prezentácia relácie, preto mu práva k videoklipu a textu zákonite patria. "Mne meno Jeffo MinaÝík už nič nehovorí. Ak ma chce zažalovať, nech to už konečne urobí, aby sa ukázalo, kto má pravdu. Čo sa týka pesničky, právne mám všetko v poriadku," bráni sa spevák.

Singel M12 - V dome, na ktorom je k tejto skladbe aj videoklip, bol nedávno ocenený multiplatinovou platňou za predaj 15-tisíc kusov. Ak je pravda to, že autorské práva na text a klip vlastní firma Jam Film, spoločnosť bRjAN MUSIC, ktorá CD vydala a distribuovala, tak konala v rozpore s autorským zákonom. "Mám platnú zmluvu s Braňom Mojsejom, v ktorej sa hovorí, že mi predáva usporiadané práva súvisiace s cédečkom," tvrdí Braňo Jančich zo spomínaného hudobného vydavateľstva. Kto z rozhádaných kohútov má pravdu, a kto je legálnym vlastníkom autorských práv k úspešnému videoklipu, o tom rozhodne zrejme až súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu