Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrel spevák Petr Muk: Vraj sa predávkoval liekmi!

Petr Muk Zobraziť galériu (9)
Petr Muk

PRAHA - Petra Muka († 45) dnes ráno našli mŕtveho v jeho byte v Prahe. Smrť speváka potvrdil ako jeho producent Oldřich Lichtenberg, tak aj jeho kolegovia z kapely. Čo sa ale presne stalo, zatiaľ nikto nevie.

Vo veku 45 rokov zomrel populárny český spevák Petr Muk. Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, čo mu vyšiel nový album s názvom V bludišti dnů. Spevákovo telo našli dnes, pričom podľa niektorých informácií spáchal samovraždu. Podľa ČTK sa predávkoval liekmi. Či však išlo o nešťastnú náhodu alebo samovraždu, ukáže až čas.

Mukovo úmrtie potvrdila hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová. "Áno, u tohto muža sme skutočne zasahovali, ale už sme mu nemohli pomôcť," uviedla. Podľa nej príčina smrti nie je známa, prípad bude vyšetrovať polícia. "Žiadne ďalšie informácie nemôžeme poskytovať, rodina si to neželá," zdôraznila Ernestová.

Niekoľkonásobný strieborný a bronzový český Slávik, ktorý sa niekoľkokrát liečil z depresií, len krátko pred svojím úmrtím vyhlásil, že sa chystá na koncert Billyho Idola, ktorý sa uskutoční 27. júna v Prahe. Okrem toho chcel navštíviť aj vystúpenie skupiny Gossip.

Petr Muk sa narodil 4. februára 1965 v Českom Krumlove a vyštudoval Strednú priemyselnú školu stavebnú v Českých Budějoviciach. Už od 15 rokov pôsobil v rôznych punkových a undergroundových kapelách a v rokoch 1985 až 1993 bol lídrom skupiny Oceán, s ktorou vydal tri štúdiové albumy. V rokoch 1992 až 1996 potom pôsobil v skupine Shalom, ktorá vydala dva štúdiové albumy, jednu koncertnú nahrávku a dve kompilácie.

Svoj prvý sólový album s jednoduchým názvom Petr Muk vydal v roku 1997. Po ňom nasledovali nahrávky Jizvy lásky (2000), Dotyky snu (2002), Oh L'Amour (2004), Osud ve dlaních (2005), výberovka Slunce / To nejlepší (2007), Muzikál a film (2009) a V bludišti dnů, ktorá vyšla 21. mája. Minialbum Oh L'Amour obsahoval české verzie skladieb skupiny Erasure, ktorej Muk spoločne s kapelou Oceán robil predskokana na turné po Veľkej Británii.

Účinkoval taktiež v muzikáloch ako napríklad Rusalka, Johanka z Arku alebo Galileo. V rokoch 2002 a 2003 sa stal strieborných českým Slávikom, o rok neskôr bronzovým. Okrem toho niekoľkokrát obsadil druhé miesto v prestížnej ankete TýTý a taktiež sa opakovane umiestnil v prvej trojke hlasovania členov Akadémie populárnej hudby.

Petr Muk bol na online rozhovore v topkách a tešil sa zo života. Prečítajte si článok TU!

Čítajte tiež:

Umelci šokovaní Mukovou smrťou: Je to katastrofa, tvrdí Vondráčková!

Mukova záhadná smrť: Aj títo sa predávkovali!

VIDEO: Petr Muk - Stín katedrál

VIDEO: Petr Muk - Bonsoir mademoiselle Paris

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu