Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Náklady na rozlúčku s Jacksonom rozhádali Kaliforniu

Zobraziť galériu (7)

LOS ANGELES - Rozladení Kalifornčania sa pýtajú, prečo by mali utorňajšiu poslednú rozlúčku s Michaelom Jacksonom platiť daňovníci. Bezpečnostné opatrenia, riadenie dopravy a ďalšie služby súvisiace s poslednou rozlúčkou s Kráľom popu totiž stáli mesto Los Angeles 1,4 milióna dolárov (asi 1,007 milióna eur).

Na zabezpečení Staples Centra, cintorína Forest Lawn a ďalších oblastí kam smerovali fanúšikovia a zástupcovia médií, pracovalo vyše štyritisíc policajtov. Len preplatenie ich nadčasov pritom stálo 1,1 milióna dolárov (asi 791-tisíc eur). Ďalšie náklady podľa zástupcov mesta pokryli riadenie dopravy, upratovanie a ďalšie služby súvisiace s rozlúčkou. Finálny rozpočet je však podľa nich napriek tomu úspechom, pretože očakávali náklady vo výške takmer štyroch miliónov (asi 2,876 milióna eur).

Člen losangeleskej mestskej rady Dennis Zine požiadal o preverenie, ako boli mestské peniaze použité. Náklady mesta na zabezpečenie podujatia, by mali podľa neho znášať organizátori AEG Live alebo Jacksonova rodina. Denník Los Angeles Times vo svojom editoriále tiež uviedol, že "dáva zmysel požiadať AEG, ktoré šou organizovalo, aby vyrovnali účet vo výške 1,4 milióna dolárov". Prezident AEG Tim Leiweke však tvrdí, že ich spoločnosť zaplatila rozlúčku samotnú.

Nie všetci miestni politici však zdieľajú Zineove názory. Členka rady Janice Hahn napríklad požiadala o preskúmanie, koľko mesto zarobilo na Jacksonových fanúšikoch, ktorí sem prichádzajú od jeho smrti 25. júna. Los Angeles na nich podľa nej pravdepodobne zarobí omnoho viac, ako minulo. "Turistický ruch vzrastie. Ľudia chcú ísť na Hollywood Boulevard, vidieť hviezdu Michaela Jacksona, chcú kúpiť kvety, ktoré na ňu položia, chcú turistické autobusy, ktoré ich zavezú k jeho domu v Holmby Hills," vysvetlila Hahn prínos pre mesto.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu