Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena porodila viac ako sedemkilové dieťa!

Novorodenec s rekordnou váhou
Novorodenec s rekordnou váhou

MOSKVA - Rozmery bohatierov z ruských bájí má novorodenec, ktorý prišiel na svet na ruskom Ďalekom východe: 7,21 kilogramov a 67 centimetrov. Oznámili to dnes ruské médiá.

"Narodenie bábätka o váhe šiestich kilogramov je už krajná hranica. Tak obrie bábätko je unikát," uviedla šéfka miestnej pôrodnice Svetlana Veršininová. Chlapček, ktorý prišiel na svet cisárskym rezom, je podľa lekárov zdravý a dobre vyvinutý.

"Bola som v šoku .... Je to bohatier," vyhlásila mama Viera Ovčinnikovová (33). S tak veľkým prírastkom do rodiny nepočítala, čakala maximálne päťkilogramové bábätko. Ovčinnikovová už má štrnásťročnú dcéru, ktorá pri pôrode vážila necelé štyri kilogramy. 

Doterajší ruský rekord držal novorodenec o váhe 6,75 kilogramov, ktorý predvlani uzrel svetlo sveta v Samare.

Ruského bohatiera medzi bábätkami však zatienil indonézsky "Otesánok" o váhe 8,7 kilogramu, ktorý sa predvlani v septembri narodil v meste Kirsana na severe ostrova Sumatra. "Kričí viac než ostatné deti a má stále hlad," uviedol vtedy pôrodník Binsar Sitanggang, podľa ktorého veľkú váhu novorodenca mohla spôsobiť cukrovka jeho matky (41). 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu