Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Autor kontroverzného románu John Virapen pokrstí preklad svojej knihy na Bibliotéke

Krst knihy od Johna Virapena
Krst knihy od Johna Virapena

Vo štvrtok 4.11.2010 na poludnie sa počas medzinárodného knižného veľtrhu Bibliotéka v bratislavskej Inchebe uskutoční krst knihy Johna Virapena, autora európskeho bestselleru s názvom Nežiaduci účinok: Smrť. Román odhaľuje šokujúce zákulisie farmaceutického priemyslu, ktorý namiesto toho, aby ľudí liečil, prináša na trh preparáty často s opačným účinkom.

John Virapen pôsobil 35 rokov na rôznych postoch vo farmaceutickom priemysle. Kniha Nežiaduci účinok: Smrť je kontroverznou výpoveďou bývalého výkonného riaditeľa gigantu Elli Lilly. Sám bol svedkom mnohých prípadov, kedy lieky ktoré mali pomôcť zabíjali. Podľa neho je farmaceutický priemysel plný korupcie, vydierania a podvodov. Až 75% nezávislých vedcov je platených farmaceutickými spoločnosťami. Tieto spoločnosti umelo vytvárajú ochorenia, ktoré hrajú hlavnú úlohu v premyslených marketingových kampaniach. Farmaceutický priemysel neustále hľadá nové trhové segmenty. Teraz momentálne je zamierený na deti, a to je podľa autora desivé.

John Virapen v knihe pútavo rozpráva svoj príbeh o tom, ako sa prepracoval od pozície farmaceutického dealera až do funkcie výkonného riaditeľa, ktorý stál za zrodom mnohých marketingových kampaní. Priznáva, že on sám bol ochotným nástrojom farmaceutického priemyslu a slúžil mu tak, ako kladivo slúži tesárovi. Na rozdiel od človeka, kladivo nemá vlastnú vôľu. Avšak manipulácia hrá podstatnú úlohu vo farmaceutickom priemysle. Svet, v ktorom pre zisky firiem umierali nevinní ľudia sa mu zhnusil a rozhodol sa podeliť o svoje skúsenosti. Obsahom knihy Nežiaduci účinok: Smrť nie sú konšpiračné teórie, ale pravdivý obraz zákulisia najbohatšieho priemyselného sektoru, ktorého bol autor súčasťou. Farmaceutické spoločnosti chcú aby ľudia boli chorí, chcú aby sa považovali za chorých a potrebovali nové a nové lieky. Toto správanie má jediný dôvod: „Peniaze.“

Kniha už bola vydaná v nemčine, švédštine, holandštine, angličtine a chorvátštine a stala sa európskym bestsellerom. Slovenský preklad prináša na pulty kníhkupectiev vydavateľstvo Slovart-Print.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu