Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Appelia Cup už má svojho víťaza

Appelia Cup už má svojho víťaza Zobraziť galériu (2)
Appelia Cup už má svojho víťaza

Futbalová súťaž detí z detských domovov Appelia cup 2010 už pozná víťazov. Vo finálovom súboji sa ním stali reprezentanti Prešovského kraja, ktorí porazili chlapcov z Trenčianskeho kraja a zaslúžene obsadili 1. miesto.

Appelia cup je futbalová súťaž, ktorú organizuje poradenská skupina Appel Group pre deti z detských domovov z celého Slovenska. Riaditeľom turnaja a zárukou profesionality celej súťaže je športová komentátorská legenda Karol Polák.

Súťaž každoročne prebieha niekoľko mesiacov a po vyraďovacích bojoch sa vždy v júni v Tatrách, už tradične na Štrbe, stretnú štyri najlepšie tímy, reprezentanti jednotlivých krajov, ktorí súťažia nielen o najlepšie umiestnenie, ale aj veľké množstvo hodnotných cien.

Táto súťaž by nemohla existovať, keby ju nepodporili zástupcovia štátu, miestnej samosprávy, zástupcovia médií, futbalové kluby a súkromné spoločnosti. Deti, ktoré sa ocitajú v kritickom veku 15 až 18 rokov a sú bez skutočného domova, tak dostávajú možnosť získať sebavedomie na futbalovom ihrisku a mnohí z nich svojimi dobrými výkonmi zaujmú trénerov mládeže a dostávajú šancu pokračovať v svojej kariére v juniorkách ligových klubov.

Generálnym partnerom celej súťaže bola aj tento rok spoločnosť T-Systems.

Projekt ďalej podporili: T-Com, T-Mobile, IBM, CGC, Gratex, Alcatel-Lucent, LEAF, Aquacity Poprad, Tissot, 7days, ACIS, U.S.Steel Košice, JOMA, SART, AVON, zoznam.sk, Hospodárske noviny, Rádio Regina, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, nadácia Úsmev ako dar a obec Štrba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu