Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jakub natočil unikátne VIDEO: Je tak upokojujúce, že neodtrhnete od neho oči

Tmel pohlcuje magnet
Tmel pohlcuje magnet (Zdroj: Youtube/Epic Science)

BRATISLAVA - Jakub miluje vedu a rozhodol sa ju spopularizovať zaujímavým videom. Niekomu sa môže zdať nudné, iný zas ocení jeho pokojnú atmosféru, a presne o to mladíkovi išlo. Hoci v ňom uvidíte prakticky len jeden výjav, i tak z neho nestrhnete oči.

Aj takto sa dá propagovať veda! Jakub zo Slovenska dostal pred pár mesiacmi nápad natočiť video, ktorým by prispel k popularizácii vedy medzi mladou generáciou. S pomocou internetovej komunity sa mu túto myšlienku podarilo premeniť na realitu. Ide o časozberné video zachytávajúce ako zlatý magnetický tmel postupne pohlcuje silný magnet. Nakrúcanie trvalo viac ako päť hodín, no Jakub ho vtesnal do približne dvoch a pol minút. Zábery, ktoré spracovával až štyridsať  hodín, pôsobia mimoriadne upokojujúco, a preto, keď si chcete oddýchnuť po náročnom dni, možno práve ich sledovanie bude pre vás to pravé. 

Video už stihlo oceniť aj viacero užívateľov. Zac napríklad napísal, že pri jeho pozeraní mal taký zvláštny uspokojivý pocit. "Je to krásne. Páči sa mi, že autor sa zameral viac na vizuálnu stránku veci, než aby len sucho slovne objasnil princíp experimentu," pridal sa ďalší. 

Viac o téme: MagnetVedaČasozberné video
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu