Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový štýl: Dýchanie kyslíka proti stresu a únave

Kyslík je zázračnou molekulou života, ktorá dokáže prirodzeným spôsobom regenerovať organizmus.
Kyslík je zázračnou molekulou života, ktorá dokáže prirodzeným spôsobom regenerovať organizmus.

Nový životný štýl prináša zvýšenú potrebu kyslíka. Náš organizmus je každý deň vystavený vysokej fyzickej a psychickej záťaži. Či už máme manažérsku prácu či sedavé zamestnanie, staráme sa o domácnosť alebo pracujeme fyzicky, únava a stres sú bežnou súčasťou nášho života.

Kyslík (O2, latinsky Oxygenium) je zázračnou molekulou života, ktorá dokáže prirodzeným spôsobom regenerovať organizmus. Každý deň sa priemerne 20 000-krát nadýchneme, ale asi len 20 % z toho je kyslík. Krv zásobuje kyslíkom každú zo 60 biliónov buniek v tele a zbavuje organizmus toxických látok. Kyslík nielenže odbúrava stres a únavu, ale tiež zlepšuje koncentráciu, čistí krv, spomaľuje starnutie, umožňuje zníženie váhy bez pomoci liekov, znižuje škodlivé pôsobenie znečisteného životného prostredia a ovzdušia, upokojuje nervový systém a je i zdrojom dobrej nálady. Paradoxne v strese sa síce rýchlosť dýchania zvyšuje, naše telo ale nedokáže takto získaný kyslík spracovávať. Celému telu ho môžeme dopriať viac len tým, že sa sústredíme na hlboké dýchanie. 90 % energie totiž získavame práve z kyslíka.

Vyskúšajte si preto dýchanie proti stresu. Môže Vám pomôcť hoci počas náročného pracovného dňa. Uvoľnene sa postavte a pri nádychu vzpažte. Dlane by mali smerovať vpred alebo oproti sebe. Zavrite oči a pomaly sa nadýchnite. S nádychom sa vyťahujte nahor za prstami rúk, s výdychom uvoľňujte napätie a pripažte. Uvoľnene vydychujte a vnímajte pritom svoj dych. Zamerajte dýchanie do oblasti bedrovej chrbtice a pocítite príval energie. Túto techniku používali už starí Číňania a dodnes patrí k vynikajúcim pomôckam pre všetkých, ktorým záleží na tele zdravom vo vnútri a krásnom navonok. Organizmus, ktorý sa dostatočne okysličuje, totiž vďaka väčšiemu prekrveniu lepšie funguje a pomalšie starne. Na prvý pohľad je to viditeľné na kvalite vlasov, nechtov i pleti.

Je dôležité uvedomiť si, že kyslík je naším každodenným spojencom a dýchanie je prirodzenou cestou pre regeneráciu organizmu. Pomáha proti stresu a dodáva prirodzenú energiu. Každým z oných 20 000 nádychov denne robíme nášmu telu neoceniteľnú službu. Dýchanie pomáha relaxácii a má pozitívny vplyv na dobrú náladu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu