Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

POZOR na hru zo sociálnych sietí: Tínedžeri sa zapoja a potom sa zabijú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Ruská polícia vyšetruje prípady samovrážd mladých ľudí v krajine. Má podozrenie, že by mohli súvisieť s hrou, ktorá už niekoľko mesiacov koluje na sociálnych médiách. Ich administrátori prikážu členom skupiny vykonať rôzne úlohy a keď ich splnia, príde krutý koniec na záver.

Dve školáčky v Rusku vo veku pätnásť a šestnásť rokov spáchali samovraždu skokom z okna. Ďalšia pätnásťročná školáčka skočila z bytu z piateho poschodia, štrnásťročná dievčina zas skočila pod vlak. 

POZOR na hru zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

To sú len niektoré prípady samovrážd, ku ktorým došlo v Rusku za posledné týždne. Vyšetrovatelia zvažujú možnosť, že sa dievčatá zúčastnili hry nazvanej Modrá veľryba, ktorá momentálne koluje na internete a jej cieľom je plniť úlohy. Julia Konstantinova na sociálnej sieti krátko pred svojou smrťou zverejnila status, v ktorom len napísala "koniec", a ku ktorému pripojila obrázok modrej veľryby. Jej kamarátka Veronika Volkova napísala "stratila som zmysel...koniec" predtým, než sa zabila. V tomto prípade malo ísť o spoločnú, dvojnásobnú samovraždu. 

Žiačku †15) mali šikanovať a znásilniť: Nulová pomoc školy, srdcervúci LIST pred samovraždou

V regióne Krasnojarsk miestne úrady vyšetrujú prípad tínedžerky, ktorá sa chcela zabiť. Priznala sa, že bola členkou "skupiny smrti" na sociálnej sieti Vkontakte, a že ju jej administrátor poveril vykonať niekoľko úloh. Nesplnila ich, ale polícia sa bojí, že ostatní áno.

POZOR na hru zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Tí, ktorí súhlasia, že sa zapoja do hry Modrá veľryby, si musia nožom alebo žiletkou vyrezať tvar veľryby na zápästie alebo na nohu. Taktiež musia celý deň pozerať horory, zobudiť sa ráno presne o 4:20 hodine. Všetky tieto činnosti by ich mali primäť k tomu, aby na päťdesiaty deň hry spáchali samovraždu. Podľa vyšetrovateľov môže byť zapojenie sa do tejto hry príčinou až 130 samovrážd., ku ktorým došlo v Rusku minulý rok. 

Viac o téme: RuskoSamovraždaModrá veľryba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu