Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Francúz naďabil v dome na ohromný poklad: Do lona mu spadlo 3,5 milióna, má to však háčik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

ROUEN - Za šťastlivca sa môže pokladať Francúz, ktorý nielenže zdedil dom v Normandii na severozápade krajiny, ale aj zlatý poklad s váhou 100 kilogramov, ktorý v nehnuteľnosti našiel poschovávaný na rôznych miestach. Milé prekvapenie v podobe "metráku zlata", ktorý išiel do dražby, má podľa agentúry AFP hodnotu 3,5 milióna eur. Radujú sa aj úrady, ktoré získajú na dani 45 percent bohatstva.

Robotníci stavali školu, keď narazili na niečo nevídané: Výbuch dynamitom odhalil hotový poklad

"Išlo o 5000 zlatých mincí, dva zlaté prúty s váhou 12 kilogramov a 37 kilogramových odliatkov," uviedol dražobný komisár z Évreux Nicolas Fierfort, ktorý tak súčasne potvrdil správy v miestnej tlači o zlatom poklade. Všetko zlato bolo podľa neho náramne dômyselne poschovávané, pod nábytkom, pod hromadami bielizne, v kúpeľni - a tiež v debničke s fľašami whisky, ako aj v plechovej krabičke, priskrutkovanej pod nábytkom, čo bol vôbec prvý objav, inšpirujúci k tým následným.

Na zlato, nakúpené - podľa takisto objavených potvrdeniek - úplne legálne počas 50. a 60. rokov minulého storočia, sa prišlo, keď si dedič chcel nechať oceniť mobiliár v zdedenom dome. Zlatý poklad potom rozpredala aukčná sieň medzi francúzskych a zahraničných záujemcov na prelome októbra a novembra.

Snáď ešte viac ako dedič sa môže radovať finančný úrad, ktorému zo zákona pripadne prinajmenšom skoro polovička dedičstva, 45 percent. Podiel štátu sa podľa znalcov môže ešte zvýšiť, ak sa ukáže, že pôvodný vlastník nezaplatil zo zlatého pokladu daň, postihujúcu francúzskeho boháča. Potom by na bedrá dediča prešla aj táto povinnosť, a to hneď za tri posledné roky.

Viac o téme: Poklad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu