Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Túto častú a na prvý pohľad nevinnú otázku by ste sa nikdy nemali pýtať na rande

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Kladenie otázok je spôsob, ako spoznať toho druhého. Je tu ale jedna, ktorej by ste sa mali radšej vyvarovať. Aspoň v prípade, že nechcete vyznieť ako obyčajný oportunista. Dajte preto na radu odborníka na etiketu.

Randenie je zábava, no niekedy vie byť aj poriadne náročné. Najmä v počiatočných fázach, kedy toho druhého len spoznávame, sa treba pýtať veľa otázok. Aby sme si mohli vytvoriť obraz o tom druhom a aby sme náhodou nenarazili na niekoho, kto má záľubu v preparovaní zvierat, ktoré zabil alebo vo svojich 25 rokoch stále spáva s rodičmi. 

Túto častú a na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Kladenie otázok je dôležité najmä vtedy, ak spoznávate človeka online alebo cez zoznamovaciu aplikáciu. Nabudúce ale, keď budete spovedať niekoho povedzme na Tinderi, jednu otázku radšej vynechajte. Nejde však o nič také ako "čo máš práve na sebe?" Takže akokoľvek vás to bude pokúšať, pokúste sa vyvarovať otázky "ako sa živíš, kde pracuješ?" 

Prvé rande: Top triky, vďaka ktorým ju dostanete hneď!

Hoci to možno znie nevinne, expert na etiketu Myka Meier tvrdí, že to tak nie je. Dôvod? Keď niekomu položíte túto otázku, údajne potom budete vyzerať ako oportunista a materialista. "Mnoho ľudí, ktorí chodia na moje kurzy, mi povedalo, že to znie, akokeby ste sa toho druhého rovno opýtali, koľko zarába alebo aké má vzdelanie," vysvetľuje. 

Túto častú a na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Meier odporúča, že namiesto toho sa radšej zaujímajte o koníčky, priateľov či iné informácie zo života toho, o koho práve máte záujem. A pre istotu sa vyhnite aj onému klišé v podobe otázky "čo máš na sebe". To naozaj nie je vhodný spôsob, ako začať konverzáciu. 

Viac o téme: Rande
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu