Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Päť rokov skúmal milionárov a prišiel na jednu zásadnú vec: Ak chcete zbohatnúť, stačí robiť toto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Američan Thomas Corley strávil päť rokov výskumom denných zvyklostí majetných ľudí a prišiel na jednu zásadnú vec - boháči sa vyhýbajú pesimistom. Informuje o tom server Business Insider.

"Selfmademani z radov milionárov si starostlivo vyberajú, s kým sa stýkajú," napísal Corley vo svojej knihe Change Your Habits, Change Your Life (Zmeňte svoje zvyky, zmeňte svoj život). "Ste úspešní len natoľko, nakoľko sú úspešní ľudia, s ktorými sa často v kontakte," tvrdí. 

Päť rokov skúmal milionárov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ekonóm prehovoril: Poznám tajomstvo, ako byť bohatý, čítajte pozorne

Bohatí ľudia podľa neho udržiavajú styky so ctižiadostivými jedincami, ktorí sú zároveň optimistickí a zapálení a ktorí majú celkovo pozitívny postoj k životu. 86 percent majetných ľudí z Thomasovho výskumu sa pravidelne stretávalo s inými úspešnými osobami a naopak stránili sa jedovatých, negatívnych ľudí. Práve pozitivita bola spoločným znakom skúmaných majetných jedincov, pričom ľudia vraj napodobňujú osoby, s ktorými sa stýkajú. "Dlhodobý úspech je možný jedine vtedy, keď máte kladný náhľad na život," vysvetlil. 

Päť rokov skúmal milionárov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Úspešný autor a rečník Corley pochádza z jedenásťčlennej pôvodne bohatej rodiny, ktorá kvôli ničivému požiaru rodinného podniku v čase jeho detstva naraz prišla o majetok. Rodina potom žila štrnásť rokov v chudobe a v neustálom strachu zo straty domova. 

Viac o téme: MilionárBoháčPesimista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu