Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Agresivita Američanov odhalená v šialenom prieskume: Neuveríte, čo chceli bombardovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON – Tak tento prieskum nemá obdoby. Američanov sa v ňom totiž opýtali, či by súhlasili s bombardovaním mesta Agrabah. Viac ako 30 percent odpovedalo áno, a to bez ďalších informácií. V čom je problém? No v tom, že mesto Agrabah v skutočnosti neexistuje. Ide o vymyslený názov, ktorý sa vyskytol v Disneyho rozprávke Aladin.

Je priam neuveriteľné, že až 30 percent Američanov, presnejšie voličov republikánov, ktorých sa túto otázku pýtali, súhlasilo s bombardovaním miesta, o ktorom vôbec nič nevedeli. Fiktívne mesto, o ktorom si mohli na prvé počutie myslieť, že sa nachádza niekde na Blízkom východe, by najradšej zrovnali so zemou, bez zľutovania.

Čo je ešte smutnejšie, to je fakt, že iba 13 percent opýtaných sa postavilo proti vraždeniu možno aj nevinných civilistov absolútne bez zmyslu a neuveriteľných 57 percent napísalo, že si nie sú istí odpoveďou. Celý prieskum tak odhalil závažný problém, ktorému čelí americká spoločnosť. Patriotizmus, ku ktorému sú vychovávaní, zrejme má vplyv aj na racionálne zmýšľanie.

Agentúra Public Policy Polling, ktorá prieskum uskutočnila, už v minulosti na tento problém upozornila, a to podobným prieskumom. Je na zamyslenie, či by iné národy v adekvátne citlivých témach nereagovali podobne prehnane. 

Viac o téme: PrieskumAmeričaniaAladin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu