Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO plné bolesti: Talibanci brutálne ukameňovali túto krásku, z nepochopiteľného dôvodu

Rukhsanu ukameňovali na smrť Zobraziť galériu (2)
Rukhsanu ukameňovali na smrť (Zdroj: Twitter)

KÁBUL - Krutosť, z ktorej sa doslova dvíha žalúdok. Na internete koluje video zachytávajúce ukameňovanie mladej ženy, ktorá nesúhlasila so svojím vopred dohodnutým sobášom a rozhodla sa mu vzoprieť. To sa ale nepáčilo miestnym vodcom, ktorí ju za to poslali na druhý svet.

Rukhsana mala 21 rokov, keď ju Taliban veľmi krutým spôsobom pripravil o život. Dievčina nesúhlasila s tým, že ju rodina vydala proti jej vôli, a tak sa spolu so svojím mladým milencom vydala na útek. Právo šaría to chápe ako cudzoložstvo a za to čaká ženy v Afganistane smrť.

VIDEO plné bolesti: Talibanci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/women against sharia law)

Na videu, ktoré na svojich stránkach zverejnilo napríklad Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL) vidno, ako úbohá Rukhsana stojí v hlbokej jame v zemi, z ktorej jej trčí iba hlava. Muž oblečený v čiernom zdvihne kameň a hodí ho do nej. Vzápätí ho nasledujú ďalší. Jeden z prítomných mužov odrieka moslimské vyznanie viery.

VIDEO nevhodné pre maloleté osoby a osoby s citlivou povahou

"Mladú Afgánku ukameňovali zhruba pred dvoma týždňami v hornatej púštnej oblasti provincie Ghór bezohľadní duchovní z hnutia Taliban, miestni náboženskí vodcovia a ozbrojení bojovníci," uviedla guvernérka provincie Sima Džojeandová.

Viac o téme: AfganistanUkameňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu