Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO sekunda od tragédie: Pilot Ryanairu zasiahol v poslednej chvíli, na lietadlo sa rútilo UFO

Zrejme šlo o dron, ale nie je to isté. Zobraziť galériu (2)
Zrejme šlo o dron, ale nie je to isté. (Zdroj: YouTube)

EINDHOVEN/MALAGA – Netradičné video sa podarilo natočiť pasažierke letu z holandského Eindhovenu do španielskej Malagy. Po asi 10 minútach od vzlietnutia si všimla malý čierny objekt letiaci v blízkosti lietadla, okolo jeho krídla. Viacerí pasažieri si tento útvar všimli, okamžite sa spustili rôzne špekulácie. Niektorí si mysleli, že ide o vtáka, iní videli UFO a ďalší sa rozhodli, že to bol dron.

„Zhodou okolností cestujúca natáčala okolie, lebo sa jej páčil výhľad,“ uvádza sa pod videom zdieľaným na sociálnej sieti YouTube, ktoré si pozrelo už takmer 200-tisíc ľudí. Nakoľko verzia s vtákom sa ukázala ako nepravdepodobná, možno povedať, že prístroj si všimol aj pilot lietadla. „Stroj ohrozil lietadlo. Na palube začali panikáriť. Motory zrazu zahučali a pilot urobil ostrý manéver,“ píše sa pod videom.

Zrejme šlo o dron,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Nakoniec sa väčšina cestujúcich zhodla, že išlo o dron. Redaktori britského denníka Daily Mail kontaktovali aj spoločnosť Ryanair, ktorej lietadlo zasiahnuté neznámym objektom patrilo, doteraz však svoju odpoveď neposlali. Britské zákony však prísne uvádzajú, že bezpilotné lietadlá nesmú lietať vyššie ako 120 metrov nad morom a nesmú sa od majiteľa vzdialiť na viac ako 500 metrov. Nemali by sa ani priblížiť k zabývaným územiam či do vzdialenosti 50 metrov od iného lietadla alebo vozidla.

 

 

Viac o téme: RyanairUFODronVirálne video
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu