Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ukrajina sa nás týka!

Ukrajina sa nás týka!
Ukrajina sa nás týka!

Počas celého trvania festivalu Jeden svet v Bratislave budú môcť diváci prispieť do zbierky Človeka v ohrození SOS Ukrajina. Sprievodným podujatím filmového festivalu bude výstava fotografa Michala Burzu Uprising in Ukraine, aj diskusia o aktuálnej situácii u susedov.

Na festivale Jeden svet tento rok vystúpi aj ukrajinská občianska aktivistka Viktoria Solonicyna zo vzdelávacej mimovládnej organizácie AHALAR. Spoločne s analytikom Alexandrom Dulebom, fotografom Michalom Burzom a politológom Grigorij Mesežnikovom budú diskutovať v Diskusii Café Európa, ktorá sa koná v piatok 21.11. o 18.30 v KC Dunaj.

AHALAR je partnerom Človeka v ohrození a budú spoločne realizovať projekt na podporu občianskej spoločnosti na Ukrajine.

Zároveň bude v KC Dunaj od 20. – 25. 11. 2014 výstava fotografií držiteľa Slovak Press Photo 2013 Michala Burzu. Výstava mapuje revolučné dianie na Ukrajine. Od januára, kedy demonštranti bojovali proti prezidentovi Viktorovy Janukovyčovi, cez ozbrojenú anexiu Krymu, začiatok Antiteroristickej operácie v Slovjansku až po dopad vojny, ktorá prebieha na východe Ukrajiny na civilné obyvateľstvo.

„Miestami to bolo silné. Zopárkrát sme v Donecku išli k zemi, lebo niektoré z mín letiacich na letisko si o kilometer pomýlili destináciu," povedal Michal Burza po poslednej návšteve Ukrajiny. Počas nej absolvoval aj roznos humanitárnej pomoci s partnerskou organizáciou Vostok SOS.


Vstupenky na festival Jeden svet nájdete na PREDPREDAJ.SK.
 

Magdaléna Vaculčiaková (PR manažérka festivalu Jeden svet)

 

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu