Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na troch miestach na Slovensku sa zjavili anjeli

Zobraziť galériu (8)

Nový český film režisérky Alice Nellis Anjeli, ktorý bol nakrútený na motívy novely Michala Viewegha Andělé všedního dne, má za sebou slávnostnú premiéru. V hlavných úlohách filmu sa v roli anjelov predstavili herci Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský a Eliška Křenková. I keď film príde do slovenských kín až 9. októbra, už v stredu prebehla slávnostná premiéra s osobnou účasťou hercov a tvorcov filmu. A to rovno na troch miestach v priebehu niekoľkých hodín.

Štyria „anjeli“ spolu s herečkou Zuzanou Krónerovou, ktorá si vo filme tiež zahrala, režisérkou Alicou Nellis a spisovateľom Michalom Vieweghom absolvovali náročný program, keď najskôr v kompletnom zložení odpovedali na otázky desiatkam novinárov v Bratislave, neskôr cestovali do Trnavy a Nitry, kde sa poklonili divákom v kinách pred projekciou a večer po slávnostnej premiére aj pozvaným hosťom v Bratislave. „Bolo to náročné, no teší nás, že sme mohli osobne potešiť divákov na troch miestach v jeden deň. Dúfam, že sa bude film páčiť a že si ho príde pozrieť čo najviac ľudí,“ povedal Vojtěch Dyk.

Bratislavskú projekciu si nenechali ujsť ani mnohé známe tváre, medzi nimi napríklad herečka Kristína Svarinská či Andrej Hryc, ale tiež riaditeľ RTVS Václav Mika. Producentom filmu je Rudolf Biermann, ktorý má na konte viacero úspešných filmov a niekoľko z nich práve na motívy románov Michala Viewegha. Ten je v súčasnosti autorom, ktorého romány sú najčastejšie sfilmované a Anjeli sú už ôsmym takýmto filmom. Okrem hercov, ktorí prišli osobne na tri slovenské premiéry v jeden deň, si vo filme zahrali aj Bolek Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková či Václav Neužil. Michal Viewegh napísal knihu Andělé všedního dne už pred siedmimi rokmi a scenár k filmu upravila režisérka Alice Nellis. „Úpravy scenára rešpektujem. Režisér si to vždy musí prerobiť ku svojmu obrazu, to je v poriadku. Ja som scenárista – amatér. Moja jediná prednosť je, že veľmi dobre poznám knižnú predlohu,“ dodal Viewegh.

 -reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu