Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Neuveriteľný príbeh: Z bezdomovca je svetoznámy marketingový expert!

Mark Atanasi
Mark Atanasi (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA – Že neexistuje nemožné? Alebo lepšie povedané všetko, naozaj všetko je možné, ak sa pre to rozhodnete, nastavíte tak svoje myslenie a idete za svojím vysnívaným cieľom. Príbeh mladého Marka Anatasiho (34) vás o tom zaručene presvedčí a poradí aj vám, ako dosiahnuť všetko, čo si zaumienite. Na začiatok však treba povedať, že Mark bol bezdomovec. Dnes je z neho svetoznámy uznávaný marketingový expert a autor elektronických kníh. Nedávno si za manželku zobrala Slovensku Mirku a tu je jeho životný príbeh.

Každý človek má vlastnú vôľu a vlastný rozum, ktorým sa riadi. Je len na nás, aké myšlienky v sebe živíme a akými sa riadime. Životné okolnosti nás však často postavia do situácií, s ktorými si neviem rady a potom nasleduje sklamanie, depresia a zdanlivá neriešiteľnosť. „Zmeniť svoj život od základov je extrémne jednoduché, dokáže to každý človek na svete,“ hovorí 34-ročný Mark Anastasi, ktorý si v živote prešiel všeličím. Žil na ulici ako bezdomovec, no zobral život do vlastných rúk, myslenie nasmeroval správnym smerom a dnes je z neho úspešný mladý muž, ktorého pozná takmer celý svet.

S istotou a presvedčením hovorí, že keď chcete byť úspešný, jednoducho taký aj budete, pretože „všetko je vo vašej hlave“. Jeho životný príbeh je toho najlepším dôkazom.

Mark Anastasi (34) sa narodil v Aténach, francúzskym a britským rodičom. Ako 18-ročný sa presťahoval do Anglicka. Chcel začať nový život. Pôsobil tam štyri roky, no nedarilo sa mu. Prišiel o prácu v strážnej službe a potom v telemarketingu. Nedarilo sa mu, myslel si, že peniaze zarobiť je veľmi zložité. Minul svoje úspory, postupne prišiel o byt, až sa z neho stal bezdomovec. Žil len z toho, čo mu banka dovolila minúť z kreditiek. To bole presne pred desiatimi rokmi

Bol zúfalý, peniaze sa  mu míňali aj z kreditiek, preto sa rozhodol pre netradičný krok. Zainvestoval poslednýkrát. Zaplatil si vstupenku na seminár. Stretol tam zaujímavého človeka, ten sa neskôr stal jeho učiteľom a mentorom. "Pamätám si, ako by to bolo včera, veľmi intenzívne a emocionálne. Pamätám si, ako som vošiel do miestnosti, bolo tam asi tisíc ľudí. Bolo sedem hodín ráno a bol som tam do desiatej do večera, pýtal som sa na každú otázku, písal si všetko, každé slovo, ktoré odznelo, a urobil som všetky cvičenia, ktoré mi pomohli identifikovať sa s tým, prečo som v tom čase myslel len negatívne. A za pár dní sa mi úplne zmenil život," povedal pre hnonline.sk Mark a dodal: "Napísal som si 44 negatívnych vecí, ktoré by sa dali o mne vtedy povedať – nie som dosť úspešný, nikdy nebudem zarábať veľa peňazí, som škaredý, neschopný, peniaze sú zlé, priatelia ma nemajú radi a pod. A  potom som si sadol a napísal k tomu opozitá." Muž začal úplne inak myslieť. Stanovil si nové ciele, medzi ktorými bolo aj to, že bude zarábať aspoň dvetisíc libier mesačne. K tomu si napísal sto ciest, ako by to mohol dosiahnuť.

Netrvalo dlho a do mesiaca si zriadil svoj ​​prvý online biznis. Podarilo sa mu napísať prvú e-príručku, ktorú začal predávať na svojej stránke. Knihu písal ešte ako bezdomovec v internetovej kaviarni. Stála 67 libier. Najprv si ju kúpil jeden človek a postupne ďalší. Ako Mark hovorí, pochopil, že na online biznis nepotrebujem ani priestor, ani ľudí či iné veci. Byť online je najlacnejšia cesta, a to bolo pre neho ako bezdomovca dôležité. Dnes je v tomto smere rozbehnutý a podobných biznisov má niekoľko.

O jeho úspechu sa dozvedela verejnosť a začala sa zaujímať, ako takýto úspech dosiahol. Začal tak o svojom úspechu prednášať. Založil spoločnosť Inspired Marketing Group.

Dlhy už má dávno splatené a žije si krásny, úspešný život. Stihol už napísať 28 elektronických kníh a je autorom New York Times bestselleru, Wall Street Journal bestselleru, rovnako ako aj Amazon.com č. 1 bestselleru s názvom The Laptop Millionaire. S ním absolvoval aj svetové turné.

Ako svetoznámy a uznávaný marketingový expert pravidelne usporadúva semináre v Austrálii, USA, Kanade, Veľkej Británii, ale aj Dubaji. Po celom svete má viac ako 64-tisíc klientov. Prednášal už  v 116 krajinách sveta a vyškolil takmer 12-tisíc podnikateľov. K Slovensku má veľmi blízko, lebo minulého roku sa oženil so Slovenkou Mirkou.  

Minulý týždeň prednášal aj v Bratislave a aj tu odovzdával klientom svoje skúsenosti, s cieľom motivovať ich k správnemu mysleniu a k správnemu postoju k životu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu