Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Teherán ohrozujú obrie zmutované potkany, do boja nasadili ostreľovačov!

Odstrelené potkany sa likvidujú
Odstrelené potkany sa likvidujú (Zdroj: ibtimes.co.uk)

TEHERÁN - Iránska metropola Teherán čelí obrovskej výzve; už dlhé roky si nevie rady s premnoženými potkanmi. Tento problém ale v posledných týždňoch nadobudol priam gigantické rozmery. Hlodavci totiž zaplavili celé mesto a predstavujú hrozbu pre ľudí.

Takúto pohromu Teherán už dlho nezažil. Tamojšie ulice sú plné gigantických hlodavcov, ktoré sú, zdá sa, nezničiteľné. Úrady proti nim v minulosti nasadili najrôznejšie zbrane od radiácie až po chemické jedy, nič však nezabralo. Situáciu to dokonca ešte viac zhoršilo, pretože zvieratá zmutovali a sú čoraz odolnejšie. Mnohé z nich sú dokonca väčšie ako mačky, ktoré ich kedysi lovili.

Teherán ohrozujú obrie zmutované
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: ibtimes.co.uk)

"Sú obrovské, omnoho väčšie než kedykoľvek predtým. Zo stogramových jedincov sú zrazu päťkilové monštrá. Normálne takáto evolúcia trvá milióny rokov, ale v Teheráne sa to stalo behom niekoľkých rokov," poznamenal univerzitný profesor Ismail Kahram.

Irán do boja proti otravným potkanom najnovšie nasadil zbrane, informuje portál ibtimes.co.uk. Po západe slnka sa v hlavnom meste rozmiestňujú ostreľovači s infračerveným videním, ktorých jediným cieľom je zneškodniť čo najviac hlodavcov. Ráno potom ich telá zozbierajú a spália. Či sa tento spôsob osvedčí, ukáže až čas.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu