Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Klausovi na rozlúčku urobili klip: Prezident je buzna v obraze!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Voľby v Česku sú prvým krôčikom k výmene Václava Klausa na poste českého prezidenta. Pri tejto príležitosti sa legendárna punková skupina Visací zámek rozhodla zverejniť svoj vynovený videoklip k piesni "Prezident" resp. "Prezident je buzna" z roku 2010 a osviežiť ho prierezom Klausových vystúpení v televízii.

O kontroverznom songu z albumu Klasika, ktorý kapela krstila v decembri 2010 v praždskej Lucerne, sa v čase jeho zverejnenia popísalo dosť. Teraz zaznamenáva comeback v podobe inovovaného videoklipu, v ktorom sa členovia skupiny bavia v zafajčenom podniku s pivom ruke a text piesne dokresľujú archívne televízne zábery na ešte stále úradujúceho prezidenta.

O Klausovej údajnej homosexuánej orientácii kolujú fámy už dlho a korunu všetkému nasadila herečka Eva Holubová v roku 2008, keď sa verejne vyjadrila: "Celá Praha hovorí o tom, že Václav Klaus je homosexuál, už roky. Možno je, možno nie, mne to vôbec nevadí, ja mám homosexuálov rada. A že sa mu hovorilo Kikina, to je tabu, to sa nenapíše, z toho sa sranda nerobí."

Slová piesne od skupiny Visací zámek však zachádzajú ešte ďalej a rozhodne sa nedá hovoriť o nejakej servítke pred ústami. Podľa frontmana a autora textu Jana Hauberta pôvodne neboli písané na Klausa, ale rozhodne na neho sedia.

Počuvajte, chalani, aký je vlastne ten váš prezident?


Chodí pěkně oblečenej
Vždycky v kravatě
Hýždě mu obepínaj
Nový gatě


A jó a jó prezident je buzna!
A jó a jó prezident je buzna!


Pod knírem má úsměv
Chová se vlídně
Pracuje klidně
I osmkrát týdně


A jó a jó prezident je buzna!
A jó a jó prezident je buzna!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu