Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tajomno uprostred lesa: Príroda ukrýva cintorín plný tohto!

Cintorín áut Zobraziť galériu (3)
Cintorín áut (Zdroj: amusingplanet.com)

CHATILLON - Miesto akoby vystrihnuté z postapokalyptického hororu sa rozprestiera v blízkosti malej dedinky na juhovýchode Belgicka. Uprostred lesa sa totiž nachádza cintorín, na ktorom sa kopia hrdzavejúce autá staré desiatky rokov.

Človek nemusí mať bujnú fantáziu na to, aby sa pri prechádzke lesom, ktorý skrýva takéto tajomstvo, začal báť. Pravdou je, že autá v lese nechali americkí vojaci, ktorí si nemohli dovoliť ich prepravu za oceán. Niektoré pochádzajú z druhej svetovej vojny, iné sú mladšie. Motory z nich najprv vybrali a odviezli na neďaleký kopec, neskôr sa stali súčasťou cintorínu.

Tajomno uprostred lesa: Príroda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: amusingplanet.com)

Približne 150 vozidiel v ňom hrdzavie, zarastá papradím a stáva sa prechodným domovom pre miestne živočíchy. Mnohé súčiastky si pobrali zberatelia a zo zvyškov vrakov sa postupom času stalo miesto ich posledného odpočinku, ktoré splýva s prírodou.

Tajomno uprostred lesa: Príroda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: amusingplanet.com)

Kedysi boli v okolí Chatillonu až štyri takéto cintoríny, v ktorých "parkovalo" zhruba päťsto áut. Dnes je tam už len jeden. Miestni obyvatelia si na neho zvykli a dúfajú, že sa podarí zachovať aj pre budúce generácie.

Cintorín áut

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu