Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mať celú zimu ruky v teple vďaka pluto-palčiakom

Mať celú zimu ruky v teple vďaka pluto-palčiakom Zobraziť galériu (8)
Mať celú zimu ruky v teple vďaka pluto-palčiakom (Zdroj: Foto: OZ P(l)uto)

Občianske združenie P(L)UTO v lete projektom „Šaty robia človeka" motivovalo ľudí zo sociálne znevýhodneného prostredia, aby navrhli a ušili šaty pre desiatku slovenských žien s veľkým Ž. V zime boli v chránených dielňach zhotovené palčiaky – aby svojich majiteľov zohriali a vzbudili tak solidaritu s tými, ktorí ich s láskou a nemalým úsilím zhotovili.

OZ P(l)uto má ambíciu predostrieť zaujímavú kombináciu charity a módy, pomáhať tak ľuďom, a zvyšovať povedomie dobrosrdečných ľudí na Slovensku.

V lete verejnosť zaujal projekt „Šaty robia človeka", ktorý venoval šaty (navrhnuté a zhotovené v štyroch zariadeniach pre sociálne znevýhodnených ľudí) desiatke slovenských žien s veľkým Ž. Zakladateľka združenia Kristína Baluchová vysvetľuje, ako prebiehala realizácia projektu a komu putovali originálne šaty: „Začiatkom leta projekt podporili a v troch typoch šiat odprezentovali známe filantropky: Lucia Hablovičová, Bibiana Ondrejková a Anna Ghannamová. Hotové kúsky putovali priamo z chránených dielní do rúk desiatich vzácnych dám z celého Slovenska, ktoré môžu byť svojou každodennou prácou či misiou vo svojich občianskych združeniach pre nás všetkých obrovským vzorom a motiváciou do budúcna.“ 

Mať celú zimu ruky
Zobraziť galériu (8)

Na zimné obdobie zhotovili klienti a klientky chránenej dielne Vstúpte, n.o.  v Malackách, Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov Kaštieľ v Stupave a Inštitútu Krista Veľkňaza v Žakovciach  čosi teplejšie – adekvátne počasiu v nasledujúcich mesiacoch – hrejivé trendy rukavice v troch farebných prevedeniach (ružová, svetlomodrá a šedá). Všetky pluto-palčiaky sú univerzálnej veľkosti, obojstranné a ušité z kombinácie materiálov: flaušu a flisu.

V prípade záujmu môžete podporiť fungovanie združenia symbolickou sumou 12 Euro a zadovážiť si takéto originálne palčiaky na adrese: oz.pluto@gmail.com, alebo kontaktovať členky združenia cez webstránku: www.ozpluto.sk, poprípade cez fanpage OZ P(l)uto na najnavštevovanejšej sociálnej sieti. Finančné prostriedky poputujú priamo k zhotoviteľom a zhotoviteľkám, slúžia tiež na nákup nových materiálov v roku 2013.

 

Mať celú zimu ruky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: OZ P(l)uto)
   
Mať celú zimu ruky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: OZ P(l)uto)

OZ P(l)uto ďakuje za prejavenú solidaritu so sociálne znevýhodnenými ľuďmi na Slovensku, ktorí môžu takýmito tvorivými aktivitami pracovať na svojom osobnostnom rozvoji a začlenení do spoločnosti. Treba už len popriať: krásnu zimu a ruky v teple, v pluto-palčiakoch!

Mať celú zimu ruky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: OZ P(l)uto)

-Reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu